Quantcast

V Polsku startuje zpravodajská televize Polsat News

| redakce | tisk

V sobotu 7. června 2008 přesně o sedmé hodině ranní zahájí vysílání nový zpravodajsko-informační kanál televize Polsat pod názvem Polsat News. Stanice bude vysílat na satelitu na původní pozici Polsat Sport HD, který se na přijímačích Cyfrowy Polsat přesunul na jinou pozici.

V současné době již probíhá testovací vysílání Polsat News, který se zatím vysílá jen do zdi. Na satelitu Hot Bird 6 ale je již obrazec, který upozorňuje na sobotní start Polsat News.

Polsat News bude vysílat 18 hodin programu denně. V první fázi bude satelitní signál stanice nekódován (režim FTA) a bude tedy dostupný pro všechny diváky, včetně abonentů platforem Cyfrowy Polsat, Cyfra+ a N. Volné vysílání bude minimálně do září.

Během tohoto týdne bude stanice Polsat News představena novinářům a proběhnou také jednání se zástupci kabelových operátorů. Polsat News hodlá konkurovat TVN24 společnosti TVN. Nová televize bude využívat jedno z nejmodernějších televizních studií v Evropě a bude schopná rychle odbavit reportáže z celé země.

Technické parametry:satelit: Hot Bird 6 (13°E)
kmitočet: 11,158 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
service ID: 13103
video PID: 385
audio PID: 386
kódování: žádné

zdroj: media2.pl





Reklama




Vybrané články