Quantcast

SR: Trojka po LOH skončí v DVB-T

| redakce | tiskobrázek k článku: SR: Trojka po LOH skončí v DVB-T

Trojka (STV3), nový sportovní kanál Slovenské televize (STV), je po dobu konání letních olympijských her v Pekingu dostupná v pozemních digitálních sítích (DVB-T) společnosti Towercom v Bratislavě a Banské Bystrici. Program se ale vysílá v kompresním formátu MPEG-4 ve standardním rozlišení, takže je pro příjem nutný DVB-T set top box s podporou MPEG-4/H.264.

Trojka v pozemní digitální síti společnosti Towercom skončí 24.8.2008 s koncem olympiády. Důvodem je fakt, že s přidáním Trojky došlo k poklesu kvality zbývajících programů v pozemní digitální síti. "Datový tok se pohybuje okolo 3,5 Mbit/s, takže nestačí vyřadit několik rozhlasových stanic, jak se píše v diskusích", vysvětlil serveru Žive.sk Michal Šuran ze společnosti Towercom. Firma chce po olympiádě vrátit šířku pásma pro jednotlivé stanice na původní hodnoty a obnovit i vysílání teletextu.

Trojka po olympiádě zůstane jen v Košicích a Prešově, kde jej ve formátu MPEG-2 provozuje jiná společnost. V nabídce nejsou rozhlasové stanice.





Reklama




Vybrané články