Quantcast

Viasat má problémy se systémem NDS

| redakce | tiskobrázek k článku: Viasat má problémy se systémem NDS

Skandinávská satelitní pay-tv platforma Viasat, která používá systém podmíněného přístupu NDS Videoguard, hrozí vlna pirátského příjmu. Již začátkem října se objevily chyby v systému zabezpečení super kódovacího systému NDS Videoguard.

Na černém trhu se již objevily emulátory, které umožňují nelegální příjem kódovaných programů platformy Viasat na satelitech Sirius (5°E). Podobné problémy měla dříve německá platforma Premiere v nově zapojeném systému NDS Videoguard. Ukázalo se, že tento systém může být také prolomen a provozovatelé platforem mohou mít s neautorizovaným příjmem v NDS velké problémy.

V současné době mají největší problémy provozovatelé služeb v systémech Irdeto, Viaccess a Conax. Systém Viaccess PC 3.0 je v současné době nejlépe zabezpečen a je otázkou času, kdy platformy ve starších systémech Viaccess PC 2.5 a 2.6 přejmou na novější karty a zabezpečení PC 3.0, případně jiný systém. Podle neoficiálních informací zvažuje ruská pay-tv NTV Plus přechod na jiný kódovací systém. Důvodem jsou neustálé útoky hackerů na systém Viaccess.

Velké problémy má systém Irdeto, zejména v arabských zemích. Prakticky všechny pakety kódované v tomto systému jsou prolomeny.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články