Quantcast

Intelsat New Dawn - satelit pro Afriku na 33E

| redakce | tisk

Intelsat, Ltd., přední světový poskytovatel pevných satelitních služeb, dnes oznámil společný projekt s jihoafrickým investorem vedeným Convergence Partners ohledně financování vybodování a vynesení nového satelitu na pozici 33°E pro potřeby afrického trhu.

Nový satelit se bude jmenovat Intelsat New Dawn a bude určen pro přenos širokopásmových služeb a televizního vysílání. Družice bude součást flotily Intelsatu. Vynesení je naplánováno na začátek roku 2011.

Afrika je v posledních letech jednou z nejrychleji se rozvíjejících oblastí pro pevné satelitní služby - bezdrátové telekomunikační operátory, poskytovatele služeb širokopásmového připojení podnikových sítí a DTH služeb. Společnost New Dawn se rozhodla pro společný projekt s Intelsatem pro zajištění poskytování řešení pro africké telekomunikace a očekávaných požadavků po nové kapacitě pro hlasové služby, internet a mediální aplikace.

Do projektu nového satelitu Intelsat New Dawn bude investováno přibližně 250 USD. Z toho 15% bude pokryto vlastním kapitálem, zbývající prostředky zapůjčí banky.

Více než 50% kapacity satelitu s 28 transpondéry v C pásmu a 24 v Ku pásmu bude mít šířku pásma 36 MHz. Očekávaná životnost satelitu bude 15 let.





Reklama




Vybrané články