Quantcast

Test Prima 2 v kabelové síti UPC

| Martin Vyleťal | tisk

Společnost UPC Česká republika, největší provozovatel kabelové televize v ČR, zařadila do své sítě testovací kanál plánovaného druhého programu české komerční dvojky Prima TV. Test se tak vedle DVB-T sítě 2 objevuje také v kabelové síti UPC.

Zařazení kanálové pozice pracovně nazývané Prima 2 serveru parabola.cz potvrdil František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR UPC ČR. Dodal, že kabelová síť naplňuje zákonný požadavek must carry - tedy povinného šíření všech terestrických kanálů v nejnižší programové nabídce. UPC podobně dříve zařadila test TV Barrandov. Ta zahájí pravidelné vysílání 11.1.2009.

Termín zahájení pravidelného vysílání Prima 2 zatím není známý. Není sdílnější ani info karta shodná s DVB-T a obsahuje jen obecnou informaci "NA TOMTO KANÁLE UVIDÍTE V BUDOUCNU VYSÍLÁNÍ DRUHÉHO PROGRAMU TELEVIZE PRIMA".

Od pondělí 15.12.2008 se bude must carry vztahovat i na filmový a seriálový kanál Nova Cinema. V tento den totiž vstoupí do DVB-T multiplexu 2 společnosti České Radiokomunikace (ČRa). Program bude součástí multiplexu komerčních stanic - TV Nova, Prima TV, TV Barrandov a v budoucnu i druhého programu Primy.





Reklama




Vybrané články