Quantcast

Sky News začne vysílat v HDTV od jara 2010

| redakce | tisk

Britský zpravodajský kanál Sky News oznámil plán spustit distribuci svého programu ve vysokém rozlišení (HDTV) na jaře příštího roku. Vysílatel provede upgrade svého studia, výrobního zařízení a přenosových linek ve Velké Británii a v zámoří.

Studia Sky News budou upgradována, rozšířen bude i počet mezinárodních kanceláří. Televize vyškolí zaměstnance ve všech oblastech - od produkce až po make-up.

"Je to investice do budoucnosti zpravodajství, pro diváky dnes a zítra. Je to vize, která jasně definuje sílu Sky, vášeň a výkon, aby to bylo nejlepší," řekl zástupce zpravodajství John Ryley. Dále dodává, že vysílání bude obohaceno i o novou grafiku.

Sky News HD bude přinášet stejný program jako ve standardním rozlišení. Program v HD bude zpočátku dostupná jen ve Velké Británii. Po zhodnocení vysílání bude rozšířeno i mimo ostrovy.

Sky přinesl první HD zpravodajství při inauguraci amerického prezidenta Barracka Obamy v lednu letošního roku. Přenos byl vysílán jako HD feed na internetu a dostupný také na satelitu pro abonenty Sky Arts.

V minulém měsíci oznámil zástupce britské BBC zahájení vysílání BBC World News v high-definition. HD verze stanice odstartuje v roce 2012.

zdroj: broadbandTVnews





Reklama




Vybrané články