Quantcast

UPC zdvojnásobuje rychlost všech nabídek internetu chello

| Tisk

Nové rychlosti internetu chello od UPC posouvají nabídku na domácím internetovém trhu na nejvyšší evropskou úroveň

logoSpolečnost UPC Česká republika, největší česká kabelová televize, provozovatel satelitní digitální televize UPC Direct a lídr vysokorychlostního kabelového internetu přichází od 13. září s novou, vysoce profesionální nabídkou internetových služeb. Rychlost dosavadních nabídek internetu chello se zdvojnásobí a bude začínat na 1,536 Mbp/s.

Praha 9. září 2004. Společnost UPC Česká republika, a. s. (dále UPC nebo společnost) od pondělka 13. září dvojnásobně zvýší rychlost všech jednotlivých nabídek vysokorychlostního internetu chello. Ceny za jednotlivé nabídky chello se přitom nemění. Dosud základní nabídka chello classic bude mít novou rychlost 1,536 Mbit a nejvyšší nabídka chello professional pak rychlost 3,072 Mbit.

“Nabídka chello je - co do šíře a poměru kvalita/cena – opět nejkomplexnější a nejvýhodnější na trhu,” říká Václav Bartoň, generální ředitel společnosti a dodává: “navýšení rychlosti internetu chello při stejných cenách ukazuje na možnosti širokopásmových kabelových sítí, na kvalitu chello a na technickou zdatnost domácího a mezinárodního týmu zaměstnanců služby chello a UPC. Naše společnost, která dodává vysokorychlostní kabelovou internetovou službu většině uživatelů vysokorychlostního kabelového internetu v České republice a patří k lídrům celého trhu, tak přispívá k nové a vyšší technické úrovni domácího internetu.”

Zvýšení rychlostí u současné nabídky chello je následující:

produktrychlost (kbp/s) downstream/upstream
 stávajícínová
chello classic768/1281536/128
chello plus1024/2562048/256
chello professional1536/3843072/384

Rychlost je vyjádřena: downstream (k uživateli) upstream (od uživatele)



Petr Jílek, provozní ředitel UPC konstatuje, že takto vylepšená nabídka chello, kterou UPC nabízí více než 300 000 domácností v Praze, Brně a v Liberci, se vymyká běžným standardům. “Platba za službu je na rozdíl od jiných nabídek konečná a není doprovázena dalšími nezbytnými náklady např. na pronájem či koupi modemu a platbou pravidelného měsíčního paušálu za telefonní linku,” zdůrazňuje Petr Jílek.

Na službu chello se vztahují, obdobně jako je tomu u jiných provozovatelů, pravidla Fair Using Policy (FUP). Při případném přenosu objemu dat nad obvyklý standard během jednoho měsíce, dochází ke zpomalení připojení. Zákazník je však stále připojen, může službu využívat a nemění se ani pevný poplatek. Původní rychlost se obnovuje hned na začátku dalšího měsíce. I v tomto směru patří chello k vysoce výhodným a více než srovnatelným nabídkám na trhu. Standardní objemy přenesených dat jsou u jednotlivých nabídek chello následující: chello classic - 20 GB, chello plus - 40 GB a chello professional - 80 GB.




Internet chello je k dispozici v Praze, v Brně a v Liberci. Společnost dále testuje službu chello light, jejíž výsledky bude vyhodnocovat v příštích týdnech. chello je co do počtu zákazníků je nejrozšířenější vysokorychlostní kabelovou internetovou službou v České republice. Mezi jeho přednosti patří především stálé připojení 24 hodin denně za pevně stanovenou částku, mnohonásobně rychlejší přenos dat než při použití telefonní linky, kompletní instalace, kterou provádí vyškolený technik UPC, výhodný poměr technická kvalita/výkon/cena a žádné další nutné náklady, např. poplatky za telefon. K přednostem patří rovněž služby technické podpory Klientského centra UPC. Internet chello je možné si předplatit samostatně, bez objednávky nabídky kabelové televize. V kombinaci s odběrem signálu kabelové televize může zákazník získat výraznou slevu.

František Malina
tiskový mluvčí a ředitel PR


O společnosti UPC Česká republika
UPC Česká republika je dceřinou společností UGC Europe, Inc. – vůdčí evropské společnosti na poli širokopásmové komunikace a zábavy – a patří do její divize UPC Broadband. Společnost sídlí v Praze a je největší českou a jednou z největších středoevropských komunikačních společností nabízejících širokopásmové služby. UPC dodává v České republice služby kabelové televize do stovek tisíc domácností v 84 českých městech. Vedle programu běžných domácích televizí přináší, a to ve špičkové technické kvalitě, mnoho specializovaných televizních kanálů, které jsou jinak nedostupné. Jde o filmové, česky mluvené, kanály HBO, HBO2 a Hallmark, dokumentární televizní kanály Discovery, Spektrum či Animal Planet, zpravodajské televizní kanály CNN, BBC World Service, CNBC a TA 3, hudební kanály jako třeba MTV, česky mluvené sportovní kanály Eurosport a Galaxie sport, dětský televizní kanál Fox Kids (opět v češtině) nebo o Private Gold, erotický kanál bez cenzury. Nabízí programy v němčině, angličtině, španělštině, ruštině, francouzštině, ale i třeba v polštině. Společnost UPC zdarma poskytuje ke kabelové televizi i zásuvku pro kvalitní příjem nejrozšířenějších rozhlasových stanic.
V září roku 2000 uvedla UPC Česká republika, a. s. na český trh službu UPC Direct. Jde o satelitní vysílání placených programů kabelové televize a řady volných satelitních televizních kanálů v digitální kvalitě. Služba UPC Direct má, a to bez výjimky, dosah po celém území republiky. Proto se také o UPC Direct říká, že je to „kabelová televize bez kabelu“. Signál je šířen ze satelitu Astra a zákazník může sledovat okolo stovky televizních programů, z nichž řada je shodných s nabídkou kabelové televize.
Nejoblíbenější a nejpopulárnější službou UPC v Praze a v Brně je v posledních d letech vysokorychlostní internet chello - nonstop připojení za paušální měsíční cenu. Paušální cena za službu zahrnuje neomezený objem přenosu dat a neomezenou dobu strávenou na síti.





Reklama




Vybrané články