Quantcast

TV1 EU - první evropská televize před startem

| Tisk

Dámy a pánové,

dne 20. září 2004 za východu slunce, se sídlem v Bruselu a ve všech oficiálních jazycích a barvách EU, zahájí svoje 24hodinové denní vysílání historicky I. EVROPSKÁ TELEVIZE®.

Programová skladba I. Evropské Televize je jednoduchá, ale pestrá. Zahrnuje například denní magazíny "BonjourEuropa", "BuonaSeraEuropa" a "GoodNightEurope", či týdenní "Plus7", "Exclusive" nebo "LifeStyle". Pro nejmenší je tu "JuniorTV" a "Teenage" zase pro mládež. Celá neděle patří více než 120kamerám a jejich pohledům na nejkrásnější místa a do největších měst EU v živém panoramatu "EULive". V programové struktuře I. Evropské Televize se počítá dále se ságami, s kinofilmy, s dokumenty, se sitcomy, ale též s celovečerními velkoprogramy, jako "MissEU", či "HalloEuropa" s prominentními hosty, hvězdami a velkou tombolou.

Ve vysílání I. Evropské Televize nebude chybět ani denní zpravodajství, jakož i hlavní večerní s názvem "JournalTV1EU", které se na obrazovkách objeví každý den kromě neděle ve 20hodin středoevropského času (zpravodajství I. Evropské Televize bude obsahovat pokaždé pouze fakta bez komentáře a závěru).

Většina programů I. Evropské Televize bude pocházet z externího prostředí a vyrábět je budou výhradně produkční firmy a vysílatelé z EU. Všechny programy se budou natáčet hlavně v anglickém, v německém, ve francouzském, v italském nebo v španělském jazyce (do vysílání I. Evropské Televize se však dostanou až po přidání synchronů, dabingu resp. plného dabingu ve všech jazycích EU). Více než 2/3 programů by měly moderovat tváře známé z titulních stránek

Reklama na I. Evropské Televizi bude, ale v limitovaném množství. Formát televize dovoluje totiž odvysílat pouze jeden komerční blok za den, a to před "JournalTV1EU" a v repríze po jeho skončení (z prodeje reklamy pouze a výlučně je řešené i financování televize).


Vysílání I. Evropské Televize se bude pomocí speciálního software-u předem mixovat na hard disk a pak bude v reálném čase odvysíláno již připraveným počítačovým systémem.


Signál I. Evropské Televize bude šířen přes jednu z nejlepších družic a prostřednictvím kabelových operátorů (denně se tak dostane do více než 110miliónů evropských domácností).


Myšlenka I. Evropské Televize se zrodila na jaře loňského roku. Od začátku byla vítaná a podporovaná jak Evropskou komisí v čele s prezidentem Prodim, tak i dalšími institucemi a představiteli EU a já věřím, že spolu se svým výkonným týmem můžeme počítat i s vaší podporou, s podporou budoucích diváků I. Evropské Televize.



Dr. Paul Hakan
autor myšlenky I. Evropské Televize
Chairman TV1EU Broadcasting, s.r.o.

převzato ze stránek provozovatele www.tv1eu.net.

Podle zjištění polského deníku Gazeta Wyborcza jde o podvrh. Dr. Paul Haken je údajně šestadvacetiletý Košičan Pavol Haken, který vůbec neoslovil žádnou kabelovou společnost a internetové stránky www.tv1eu.net okopíroval podle oficiálního webu EU, aniž by se k tomu měl svolení. Evropská Unie se se od tohoto projektu distancovali. Za informace děkujeme Janu Potůčkovi, který se celé kauze bude věnovat ve čtvrtečním vydání Reflexu. Informaci doplnil server RadioTV.cz.


26.8.2004 a





Reklama




Vybrané články