Quantcast

Hudební TV Óčko: Opět nejsledovanější kabelová televize

| Tisk

logoPodle posledního výstupu Media Projektu, které měří i kabelové TV, se potvrdila pozice hudební televize Óčko jako nejsledovanější kabelové TV. Týdenní sledovanost dosáhla rekordní hranice 267 000 diváků.
Za poslední rok vykazuje Media Projekt výrazný nárůst počtu diváků Óčka, za druhé čtvrtletí o 10% a souhrnně za období od září 2003 do června 2004 o více než 100%!

Óčko se zapojilo také do pilotního výzkumu elektronického měření sledovanosti pomocí Audiometrů*). Tento výzkum prokázal vysokou loyalitu diváků Óčka (viz grafy sledovanosti diváky, kteří sledují Óčko) a potvrdil úspěšný rozvoj nejmladší televize na českém trhu a její vzrůstající konkurenceschopnost.
Sledovanost Óčka, graf č.1Sledovanost Óčka, graf č.2

Óčko je dostupné v kabelových sítích UPC, Karneval a mnoha dalších. Od května tohoto roku vysílá také volně na největším evropském satelitu Astra, který je dostupný pro miliony diváků u nás i v celé Evropě.



Tisková zpráva TV Óčko
1.9.2004

___________________________
*) AUDIOMETRY - Výzkum organizovaný GfK Praha s.r.o., institutem pro výzkum trhu, probíhal v Praze v období 8.4.-7.7. 2004. Do zpracování vstoupily údaje naměřené u 2 229 Pražanů, kteří reprezentovali populaci hlavního města ve věku 12 až 79 let. Měření vycházelo z principu audiomatching, který používá srovnání digitalizovaných vzorků poslouchaného a vysílaného programu. Od členů panelů byla vyžadována pouze pasivní spolupráce: vždy od čtvrtka do středy následujícího týdne nosili místo svých náramkových hodinek na ruce měřící zařízení RADIOCONTROL v podobě funkčních hodinek. Projekt zahrnul 24 rádií a 30 televizních kanálů a až na výjimky plně pokryl pražský mediální trh. Poprvé v historii českého mediálního výzkumu bylo možné zachytit poslech rádií minutu po minutě, poprvé se stejnou technikou měřila rádia i televize, poprvé zahrnují televizní data i úplnou sledovanost mimo domov. Poprvé mají minutová data z měření nezávislého na lidské paměti k dispozici i jiné televize než ČT1 a ČT1, TV Nova nebo TV Prima.





Reklama




Vybrané články