Quantcast

Nový kanál BBC pro Ásii

| Tisk

logoBBC Worldwide, komerční a spotřební větev společnosti BBC, přináší divákům v Asii jména nejznámějších herců, kteří se objevují v anglických domácnostech, prostřednictvím zcela nového kanálu společnosti BBC. BBC Prime představí divákům v Asii největší britské televizní hvězdy od Jacka Davenporta po Robsona Greena, od Caroline Aherne po Amandu Burton a od Ann Robinson po Ruby Wax.

Tento nový kanál je speciálně vytvořenou verzí mezinárodního zábavního kanálu BBC Worldwide, nazvaného BBC Prime, který je v současnosti distribuován v Evropě, na Středním východě a v Africe, a bude v Asii uveden do provozu 1. prosince 2004.

BBC Prime nabídne divákům v Asii širokou škálu zábavních programů, včetně klasických i moderních komedií počínaje seriálem Yes Minister (Ano, pane ministře) a konče My Hero (Můj hrdina) ; dramata, jako například The Lost Prince (Ztracený princ) , The Inspector Lynley Mysteries (Záhady inspektora Lynleyho) a Doctors (Doktoři) ; seriály o životním stylu v čele s herci jako je Jeremy Clarkson a Charlie Dimmock; hry a show, včetně The Weakest Link (Nejslabší lano) ; talk show, jako například Ruby Wax Meets (Setkání Ruby Waxové) , dokumentární pořady; a Top Of The Pops (Nejlepší pop star) , což je nejdéle běžící televizní show na světě.

Kanál určený pro Asii vytvořil stejný tým, který zavedl i úspěšnou evropskou a africkou verzi BBC Prime. Tento tým, vedený Waynem Dunsfordem, ředitelem BBC Worldwide kanálů pro Evropu, Střední východ, Indii a Afriku, bude provozovat a spravovat tento kanál za podpory týmu BBC Worldwide Asia Pacific’s Hong Kong.

Wayne Dunsford k tomu uvedl: „BBC Prime míří do Asie v pravý čas. Domácnosti s velkým množstvím kanálů jsou v Asii obrovským a vzrůstajícím trhem, a platformy hledají kvalitní kanály, které by připojily k jejich stávající nabídce. My nabízíme tu nejlepší zábavu z BBC a většina programů určených pro hlavní trhy je vysílána s titulky, takže můžeme tuto poptávku uspokojit. Kanál BBC Prime je v Asii netrpělivě očekáván.“

David Vine, výkonný ředitel BBC Worldwide Asia Pacific, dodal: „Diváci v Asii jsou si vědomi toho, že jméno BBC je zárukou vysoké kvality. BBC Prime je příkladem této dobré reputace. Kanál bude mimo jiné poskytovat náhled na britskou kulturu a též příležitost pro asijské diváky naučit se anglicky nebo si angličtinu zdokonalit, a to vše zábavným způsobem.”

BBC Prime byl uveden do provozu v roce 1995 a v Evropě nabízí titulky v angličtině, hebrejštině, dánštině, švédštině, norštině, češtině, maďarštině, polštině, rumunštině a italštině. V nedávné době tento kanál dosáhl významného milníku, a to 20 milionů předplatitelů. V Jižní Africe, kde tento kanál nabízí reklamy, se nyní stal nejsledovanějším mezinárodním kanálem a za poslední účetní rok dosáhl 65% navýšení příjmů z reklam.




BBC Worldwide Limited je komerční a spotřební větví a 100% vlastněnou dceřinou společností společnosti British Broadcasting Corporation (BBC). Tato společnost byla založena v roce 1994 za účelem vyvíjet a koordinovat přístup ke komerčním aktivitám společnosti BBC, jako je televizní vysílání, kanály, vydavatelství, licencování produktů, internet a interaktivní programy. BBC Worldwide byla vytvořena, aby maximalizovala hodnotu majetku společnosti BBC ve prospěch držitelů licencí a aby investovala do programování veřejných služeb. V letech 2003/2004 vrátila společnost BBC Worldwide společnosti BBC 141 milionů liber.

Tisková zpráva BBC





Reklama




Vybrané články