Quantcast

Karneval do vstupů do vysílání TV Prima nutí zákon

| Tisk

logoPraha, 12. října 2004 – Společnost Karneval Media by ráda vyhověla požadavkům zákazníků, kterým vadí přerušování vysílání TV Prima vstupy regionálního vysílání, ale společnosti to nedovoluje zákon. Karneval nemá z úprav vysílání TV Prima navíc žádný prospěch. Naopak firma musí na základě dodržování zákonných nařízení a požadavků severočeských zastupitelstev čelit vlně neoprávněné kritiky zákazníků.

Rádi bychom vyhověli naším zákazníkům, ale máme svázané ruce. Kabelová televize musí ze zákona do nejnižší nabídky MINI zařadit regionální program, který v dané oblasti vysílá na sdílené frekvenci s TV Prima. V případě severních Čech je to TV DAKR a TV Lyra. S požadavkem zařazení regionálního zpravodajství se na nás také obraceli zastupitelé severočeských měst, “ vysvětlil Dušan Jelínek, obchodní a marketingový ředitel Karneval Media.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání si za tímto rozhodnutím stojí. Loni na podzim RRTV dokonce zahájila správní řízení s firmou Karneval ohledně nedodržení tohoto ustanovení v okamžiku, kdy Karneval na části sítě na severu Čech zařadil do nejnižší nabídky TV Prima bez regionálních vstupů. „Pokoušeli jsem se tehdy hlasu zákazníků vyhovět, ale naše snaha byla marná. Pokud bychom nařízení RRTV nedodrželi, hrozila by nám pokuta, “ dodal Dušan Jelínek.

Karneval se však stále snaží najít kompromisní řešení, které by vyhovovalo všem. „Pomohlo by jasné a do cíle vedoucí jednání mezi RRTV, Primou, Dakrem a Lyra TV. Výsledkem by mohlo být vysílání všech tří subjektů v jednom programu bez toho, aby docházelo k přerušování již zahájených pořadů. Prostor pro tuto dohodu rozhodně je, záleží jen na dobré vůli všech zúčastněných, “ uzavřel Dušan Jelínek.



Vysílání TV Prima nyní zahrnuje dvouhodinové regionální bloky ráno (Dakr 6:00-7:00 a Lyra 7:00-8:00) a dva podvečerní hodinové bloky (Dakr 17:00-18:00) a (Lyra 18:42-18:55). Regionální vysílání zabere 15 procent denního vysílacího času, přičemž nekoordinované vysílání s TV Prima představuje necelých pět procent z celkového vysílacího času TV Prima. Regionální vysílání poskytuje aktuální zpravodajství z téměř celého severočeského kraje. Oblast Chomutovska, Mostecka a Teplicka pokrývá TV Dakr a Ústecka a Děčínska TV Lyra.

Jan Hlaváč
mediální konzultant Karneval Media





Reklama




Vybrané články