Quantcast

Nalaďte si: nový ruský program Domašnyj telekanal

| Tisk

Na ruském trhu ode dneška působí nová televizní stanice - Domašnyj telekanal. Za projektem stanice stojí ruská společnost STS Media, provozovatel známé privátní televizní stanice STS. Společnost původně zvažovala dvě varianty nového kanálu: vysílání pro ženy nebo stanici pro ženy v domácnosti.

Domašnyj telekanal je stanice určená výhradně ženám ve věku od 25 do 60 let. Experti očekávají, že nová televizní stanice bude mít na trhu velký úspěch. "Z hlediska prodeje reklamy na stanici bude situace blízko ideálu", řekl ředitel měření sledovanosti televizí společnosti TNS Gallup Media pan Alexandr Kostjuk, který zároveň dodal, že "o 90% nákupech rozhodují v Rusku především ženy."

Provozovatel stanice Domašnyj telekanal očekává, že do konce roku 2005 se bude sledovanost stanice pohybovat okolo 1,8% v celkové sledovanosti a 2,6% sledovanosti u divaček (tj. U žen ve věku od 25 do 60 let). Do konce roku 2007 by měla sledovanost dosahovat 3,5% a 5,3 procenta. Podle Alexandra Rodnjhanského, ředitele obchodu STS Media, bude společnost usilovat o získání 18% podílu na trhu reklamy.

V září loňského roku odkoupila společnost STS Media několik menších televizních kanálů - moskevský městský kanál M1 (nezaměňovat s ukrajinskou televizní stanicí M1 na satelitu Amos-2) a tři oblastní televizní stanice ("T-8", "Variant" v Kazani a "Neva Channel" v Petrohradu), které budou nově šířit vysílání stanice Domašnyj telekanal. Odkoupením stanic se společnost STS Media stala zároveň prvním nezávislým mediálním holdingem, který má ve své struktuře dva televizní kanály. Finanční podmínky transakce 4 stanic nebyly zvyřejněny. Podle neoficiálních informací STS Media za stanice vydala více než 50 miliónů USD, přičemž za ruskou M1 zaplatila více jak 40 mil. USD.

Stanici Domašnyj telekanal šíří 25 regionálních kabelových operátorů. Příjem programu je možný v 52 městech Ruska. Kanál je možné přijímat také ze satelitu - program přenášejí dva ruské telekomunikační satelity Express AM 11 (pozice 96,5 stupňů východně) a Express AM 22 (pozice 53 st. východně). Z těchto dvou družic je možné u nás velmi dobře přijímat Express AM 22, kde program Domašnyj telekanal vysílá na kmitočtu 11,044 GHz, polarizace vertikální, SR 29800, FEC 3/4 v rámci balíku STS, kde můžeme najít Domašnyj telekanal (+0h) a Domašnyj telekanal (+2h) pod identifikacemi Z+0, resp. Z+2. Jde o program s nulovým a dvouhodinovým posunem. Pro diváka ve střední Evropě to znamená časový posun o 2, resp. 4 hodiny. Na tomto transpondéru je mj. i výše uvedená stanice STS (CTC) se stejným posunem.



Vzhledem k rozloze Ruska je k dispozici program s větším posunem - Domašnyj telekanal +4h a +7h, tj. posun o 6, resp. 9 hodin proti našemu času. Tyto verze se vysílají přes druhou družici - Express AM 11. Parametry transpondéru jsou stejné.

podle tv.net.ua

redakce





Reklama




Vybrané články