Quantcast

RTA a Óčko podepsaly smlouvu o výrobě koprodukčních pořadů

| Tisk

logo TV Óčko se dohodla se společností RTA, která vysílá na sdílených kmitočtech s TV Prima, na koprodukční výrobě vybraných pořadů. Díky této dohodě tak téměř 50% diváků České republiky může sledovat jejich společnou produkci. Oběma společnostem – RTA i Óčku - v loňském roce Rada pro rozhlasové a televizní vysílání přidělila licenci pro provozování digitálního terestrického vysílání.

Přestože je kvůli probíhajícím soudním sporům start digitálního vysílání těchto stanic odložen, může je více diváků sledovat alespoň tímto způsobem.

Koprodukční smlouva se týká výroby hudebních pořadů, doplněných o regionální informace z příslušných regionů.

Jde vlastně o takovou malou ochutnávku našeho programu pro ty, kteří Óčko ještě neznají. Věřím, že díky této spolupráci získáme další pravidelné diváky, kterých má Óčko dle posledního měření téměř půl milionu týdně,“ říká Jiří Balvín, generální ředitel hudební televize Óčko. A Jaroslav Berka z RTA dodává: „Hudební pořad s regionálními informacemi navazuje na předchozí koprodukční pořady, které regionální televize dosud vysílaly, přičemž podíl regionálních prvků je nesrovnatelně vyšší než v minulosti“.

Novinka se týká těchto krajů: Jihomoravský, Zlínský, Moravskoslezský, Jihočeský, Pardubický a Královéhradecký. Koprodukční pořady RTA a Óčka lze denně sledovat v těchto časech: 7:00 až 8:00 a 16:00 až 18:00 hod.



V současné době lze Óčko naladit v multiplexu B společnosti Czech Digital Group (Praha, 46. kanál). Mimo to lze Óčko sledovat volně přes satelit ASTRA a na internetu (na adrese http://ocko.idnes.cz/stream.asp ). Program přebírají prakticky všichni kabeloví operátoři v České republice.

Stanislav Zdílna
PR & marketing televize Óčko





Reklama




Vybrané články