Quantcast

24 plus má licenci. Karneval a O2TV se mohou rozšířit o nové programy

| Tisk

logo Na satelitu může zahájit vysílání nový český kanál 24 plus. Vyplývá to ze zápisu z 6.zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), které se konalo ve dnech 27. a 28.března 2007. Český regulátor udělil licenci společnosti REGION MEDIA s.r.o. k provozování televizního vysílání šířeného prostřednictvím družice na 12 let pro program 24 plus.

Kanál 24 plus je v pořadí již druhá stanice uvedené společnosti. Firma nyní provozuje "parlamentní" kanál 24.cz, která vysílá volně do celé Evropy přes satelit Astra 1KR (19,2°E), na kmitočtu 10,832 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6. Nová stanice 24 plus by měla přinášet zpravodajství, publicistiku a politické analýzy. Zahájení vysílání je naplánováno na druhou polovinu letošního roku.

Český regulátor dále registroval provozovateli Telefónica O2 Czech Republic, a.s. (TO2) změnu programové nabídky spočívající v jejím rozšíření o nové převzaté zahraniční televizní programy: Travel Channel, Baby TV, Cartoon Network, Boomerang, National Geographic Wild. Posledně uvedená stanice patří do TOP7 kanálů , které plánují vstup na český a slovenský trh.

TO2 může dále vysílat kanály pro dospělé Hustler TV, XXX Xtreme v novém časovém rozsahu - od 22:00 do 05:00 hodiny.

IPTV televizi O2TV je nyní možné přijímat i v dalších oblastech. TO2 proto požádala o "změnu územního rozsahu vysílání spočívající v jeho rozšíření o katastrální území dle přiloženého seznamu".



Kabelový operátor Karneval Media, který je dnes již členem skupiny UPC Česká republika, plánuje rozšíření programové nabídky o další programy. Služba se rozšíří o programy pražské společnosti SAT Plus, s.r.o. o stanice FUN 1, FUN 2 a FUN ONE STATION, demo kanál UPC EXPRESS a také o tématické programy AXN Crime, AXN Sci-Fi, MGM Channel, Jetix Play, JOJ a Ring TV. Oba kanály AXN a Jetix Play patří do TOP7 kanálů, které vstupují na náš trh.

Karneval může dále šířit i rozhlasové stanice Český rozhlas Region, Radio Spin, ROCK MAX, Rock Zone 105,9, Radio Beat, RADIO ČAS FM, Expres radio, Hitrádio Faktor, Fajn radio, Radio Hey, Fajn Radio Hity, Hitrádio FM Labe, Hitrádio FM Plus, KISS HÁDY, KISS PUBLIKUM, Fajn North Music, Kiss Morava, Kiss Proton, Kiss Delta, Kiss/Kiss Delta/Kiss jižní Čechy, Hitrádio Orion, Hitrádio Vysočina 94,3 FM, Hitrádio Crystal, Radio Hey Brno, Radio HEY Profil, RADIO HEY Praha, Radio HEY sever, RADIO RUBI. Tyto lokální a regionální rádia budou dostupné podle regionů do kterých patří.

redakce





Reklama




Vybrané články