Quantcast

Polské verze TV Filmbox a Nonstop Kino testují na satelitu Amos

| Tisk

logo Na polský trh začátkem dubna vstoupí dva nové kanály filmové a distribuční společnosti SPI International - TV Filmbox a Nonstop Kino. Obě stanice se polským divákům představí v polské verzi.

Testovací nekódované vysílání obou programů TV Filmbox a Nonstop Kino bylo zahájeno ve čtvrtek 29.3.2007 ve večerních hodinách na satelitu Amos 2, tj. na pozici 4 stupně západně, na kmitočtu 11,588 GHz, polarizace horizontální v rámci paketu RR SAT. Tento multiplex až do začátku března využívaly české verze programů TV Filmbox a Nonstop Kino. Ty se dnes už vysílají jen přes satelit Astra 1D na kmitočtu 11,992 GHz, pol. H společně s dalšími programy HBO a TV Nova.

Polské verze TV Filmbox a Nonstop Kino vysílají v současné době promo smyčku ve které jsou ukázky filmů, které nabídnou nové kanály z dílny SPI. Logo TV Filmbox a Nonstop Kino je shodné s tím, které používá SPI u kanálů pro Českou republiku a Slovensko.

technické parametry příjmu:

satelit: Amos 2 (4°W)
transpondér: 26
kmitočet: 11,588 GHz
polarizace: horizontální
SR: 8888
FEC: 3/4

parametry: TV Filmbox
SID: 1
VPID: 257
APID: 513
PCR: 257
obsah: promo vysílání
kódování: (zatím) žádné

parametry: Nonstop Kino
SID: 2
VPID: 258


APID: 514
PCR: 258
obsah: promo vysílání
kódování: (zatím) žádné

Firma SPI International Polska Sp. z o.o. nedávno odkoupila místní filmový kanál Kino Polska, který se věnuje výhradně domácí tvorbě. Touto akvizicí si zajistila startovací pozici na polském televizním trhu. Je ale otázkou, zda se nové filmové programy SPI na polském trhu výrazně prosadí. V segmentu filmových kanálů je již silná konkurence. Divák zde může přijímat programy jako HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2, Ale Kino, Hallmark, Canal+, Canal+ Film, TV1000 Polska, MGM Channel a řadu dalších.

Trojici filmových kanálů chce SPI rozšířit ještě o čtvrtý program - HD verzi programu Nonstop Kino. Ta bude dostupná nejen v Polsku, ale také v Česku, na Slovensku a v Maďarsku.

redakce





Reklama




Vybrané články