Quantcast

Na Ukrajině vzniká stanice pro ženy - Maxxi TV

| Tisk

logo První zářijový den zahájí na Ukrajině vysílání první kabelový kanál určený výhradně pro ženy - Maxxi TV. Stanice bude přinášet programy o zdraví a kráse, kulinářské magazíny, předpovědi počasí, horoskopy, psychologii vztahů, klasické evropské i klasické světové filmy a dokumentární pořady. Vedle kabelu a satelitu bude stanice dostupná také na internetu.

Licenci na televizní vysílání získal provozovatel již v prosinci roku 2005, připomíná server MediaBusiness. 5. července letošního roku byl původní koncept u tamníhio regulátora Nacionalnyj sovet televiděnia a radioveščanija (Národní rada pro televizní a rozhlasové vysílání) změněn na Maxxi TV.

Zakladatelem Maxxi TV je společnost Maximum, která v současnosti zajišťuje reklamu pro televize Ru Music, One News, TRK Kiev a Kievskaja Rus TV (KRT) a vlastní reklamní agenturu Maximum Consulting. Generální ředitelkou Maxxi TV se stala Olga Čibisova, bývalá ředitelka Ukrajinského businessového portálu (2006 - 2007) a kreativní ředitelka NART (2004 - 2006).

Podle Viktoria Semenenko ze společnosti Maximum zahájí stanice vysílání v září a do konce letošního roku se očekává, že získá 0,25 procentní podíl na trhu. "V září plánujeme nestandardní promo kampaň", přiblížil plány Semenenko. Vlastník licence plánuje outdoorovou reklamu, propagaci na internetu a v dalších médiích.

Zatím není jasné, které kabelové televize na Ukrajině budou stanici Maxxi TV vysílat. "Nyní probíhají jednání s kabelovými operátory", řekl MediaBusiness Victorij Semenenko.



Stanice Maxxi TV se zřejmě dostane i k satelitním divákům. Testovací vysílání Maxxi TV se objevilo na řeckém satelitu Hellas Sat (39°E), na kmitočtu 11,512 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/MPEG-2, SID 9, VPID 4241, APID 4242. Provoz multiplexu na tomto transpondéru zajišťuje kyjevská společnost Ukrkosmos. Transpondér nepoužívá evropský svazek, nýbrž svazek nasměrovaný na Střední Východ. V praxi to znamená, že příjmové podmínky se v České republice a na Slovensku značně liší (signál směrem do Čech rychle klesá). Pro příjem je ve středních Čechách zapotřebí parabola o průměru okolo 120 cm.

Kanály určené výhradně ženám existují i v sousedním Rusku (Domašnyj telekanal, Moda Nonstop a další). Kanál pro ženy se vysílá i v Česku i na Slovensku - Zone Club. Tato stanicev v září dokončí plně dabované vysílání do češtiny.

redakce





Reklama




Vybrané články