Quantcast

Odstartovala rakouská televize Puls 4

| Tisk

logo Rakousko má od pondělí další plnoformátovou komerční televizi. Stanice se jmenuje Puls 4 a nahradila původní vídeňskou městskou televizi Puls TV. Vysílání "staré" televize Puls TV bylo ukončeno dnes v 11 hodin a celé odpoledne se vysílaly promo spoty propagující novou komerční televizi Puls 4. Poprvé se divákům pod novým názvem a programem představila úderem 18. hodiny.

"Od 28. ledna nabídneme našim divákům a divačkám 24 hodinový plnoformátový program složený z mixu vlastní produkce, filmů a seriálů z Hollywoodu a také přenosů z různých významných eventů", řekl krátce před startem obchodní ředitel televize Markus Breitenecker.

Puls 4 patří od června loňského roku do německé mediální skupiny ProSiebenSat.1. Předchůdce Puls TV připravoval pro rakouské mutace kanálů Pro Sieben, Sat.1 a Kabel 1 zpravodajské příspěvky a magazíny. S převzetím se podnik rozhodl zahájit celoevropské vysílání přes satelit a transformaci na klasickou komerční televizi.

Provozovatel stanice sází především na vlastní tvorbu. "Ze všech stanic v Rakousku s výjimkou ORF2 budeme vysílat nejvíce pořadů vlastní tvorby a více vlastní produkce než ORF1 a ATV dohromady", přibližuje Breitenecker v rozhovoru pro agenturu APA. Rozpočet Puls 4 nechtěl prozradit. Dodal jen, že není vyšší než budget ORF.

Puls 4 vysílá na satelitu na bývalé pozici Puls TV, tj. na satelitu Astra 1H (19,2°E), na kmitočtu 12,051 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, service ID 20007, video PID 1791, audio PID 1792. Vysílání není kódováno a pro příjem postačí takřka libovolný satelitní set top box s parabolou nasměrovanou na hlavní evropskou pozici SES Astra - 19,2°E.

Vedle satelitu se stanice vysílá také v dalších digitálních distribucích - DVB-T a DVB-H v nabídce mobilního operátora 3. Program se vysílá také v některých rakouských kabelových sítích. V budoucnu se rozšíří i do IPTV.



Kanál Puls 4 bude především konkurovat prvnímu programu rakouské ORF a komerčním stanicím ATV a Austria9. Proti nim má Puls 4 značnou výhodu - kanál není kódován a divák nepotřebuje přístupovou kartu. Proto se očekává, že televize si najde své diváky nejenom v Rakousku ale i v dalších německy hovořících zemích - Německu a Švýcarsku.

Podrobnosti o Puls 4 najde zájemce na stránkách www.puls4.com.

redakce





Reklama




Vybrané články