Quantcast

Česká stanice Sport 5 získala licenci

| Tisk

logo AKTUALIZOVÁNO 17:00/14.3.2008 13:00 - V České republice a na Slovensku může zahájit vysílání nový sportovní kanál pod názvem Sport 5. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém posledním zasedání konaného 11. března 2008 rozhodla o udělení licence společnosti SPORT 5 a.s. k satelitnímu vysílání programu SPORT 5 v rozsahu území Evropa - Česká republika Slovensko, Polsko, Německo, Švýcarsko, Rakousko a Maďarsko. Program bude určený ale jen pro Českou republiku a Slovenskou republiku. Licence platí 12 let.

O licenci pro stanici SPORT5 požádal Jiří Hojgr, dnes již bývalý jednatel placeného kabelového a satelitního kanálu Galaxie Sport. Sport 5 bude zaměřen na automobilismus a automobilový sport. Stanice se bude věnovat historii, současnosti a budoucnosti automobilismu, trendům, vývoji a bezpečnosti silničního provozu.

Sport 5 bude vysílat 24 hodiny denně, 7 dní v týdnu, zpočátku v omezeném čase. 30 procent času vyplní pořady vlastní tvorby a zbytek převzaté relace lokalizované do češtiny. Televize hodlá přinášet dopravní zpravodajství 4 až 6 x denně.

Sport 5 bude vysílat na satelitu Astra 1E na pozici 23,5°E, kde působí i české a slovenské platformy CS LINK a SkyLink. Je tedy pravděpodobné, že se stanice objeví na kartách těchto distributorů. Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TRADE and TECHNOLOGY odmítl komentovat přidání stanice Sport 5 do nabídky. Podobně se k zařazení odmítl vyjádřit i konkurenční distributor Gital.

Kanál Sport 5 hodlá zahájit vysílání 2.5.2008. Je to ale předběžný termín. Provozovatel má povinnost zahájit vysílání do 360 dnů od nabytí právní moci udělení licence. Sport 5 bude vedle satelitu šířená také prostřednictvím kabelových rozvodů a IPTV platforem, které se dohodnou na podmínkách zařazení stanice do nabídky.



Další informace:
Nová sportovní televizní stanice SPORT 5
Sport 5 bude v balíčku MULTI na TT Kartách

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články