Quantcast

Gital rozšiřuje nabídku o program Minimax

| Tisk

logo Společnost Gital, jeden z dodavatelů karet pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu, rozšiřuje nabídku placených TV o dětský kanál Minimax. Program se vysílá na uvolněné kapacitě po promo a teleshoppingovém kanálu CS Link TV na satelitu Astra 1E (23,5°E), který v neděli 10.8.2008 ukončil své vysílání.

Pro příjem Minimaxu je potřeba provést nové proskenování níže uvedeného kmitočtu. Divákům se nalezne nový kanál pod názvem Minimax. V noci (od 22:00 do 6:00 CET) kapacitu Minimax využívá český erotický kanál LEO TV ale na vlastní kanálové identifikaci. Technicky je tak oddělen obsah kanálu pro dospělé od dětského vysílání. Programová pozice LEO TV je před den neaktivní (nulový datový tok), přes noc je naopak kanál Minimax s nulovou kapacitou.

Minimax je automaticky dostupný všem zákazníkům společnosti Gital, který mají aktivní placený programový balíček Géčko. Program se bude nabízet pouze v rámci balíčku, vlastník kanálu neumožňuje samostatný prodej formou a la carte. Distribuci programu Minimax na platformě CS LINK pro společnost Gital zajistila firma Media Vision.

logo technické parametry:
satelit: Astra 1E (23,5°E)
platforma: CS LINK
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500


FEC: 3/4
service ID: 9013
video PID: 2688
audio PID: 2689
CA: CryptoWorks - CAID 0D0F, karty Gital
vysílací čas: 06:00 - 20:00 CET

Kanál Minimax vysílá denně od 6:00 do 20:00 hodiny program zaměřený na děti ve věku od čtyř do 12 let. Stanice začala vysílat v Maďarsku v roce 1999, o dva roky později v Rumunsku a v roce 2004 i v České republice a na Slovensku. Stanice dnes působí i v Srbsku a Moldavské republice. Televize Minimax se krátce po zahájení vysílání stala nejsledovanějším tématickým dětským kanálem ve všech uvedených zemích.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články