Quantcast

CS Film dětem se může přejmenovat na CS Mini

| Tisk

logo Československá filmová společnost, s.r.o. může spustit dětský kanál CS Film dětem pod novým názvem CS mini. Rozhodl o tom český regulátor Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání, které se konalo ve dnech 26. až 27. srpna 2008.

Rada udělila společnosti Československá filmová společnost, s. r. o., licenci k provozování televizního vysílání šířeného prostřednictvím družice na program pod názvem CS mini. Licence platí 12 let pro území Česká republika a Slovensko.

Kdy dojde k přejmenování CS Filmu dětem na CS mini? "CS mini budeme vysílat pod novým názvem od okamžiku obdržení rozhodnutí Rady o udělení licence," uvedl na dotaz serveru parabola.cz J. Jurka, spolumajitel Československé filmové společnosti a dodává: "Změna názvu je přibližně naplánována na polovinu září". J. Jurka dále upozornil, že CS mini bude vysílat zejména české a slovenské animované filmy a hrané filmy pro děti ve věku od tří do dvanácti let včetně vlastní či koprodukční tvorby.

Dětský kanál Československé filmové společnosti odstartoval začátkem prosince loňského roku tehdy pod pracovním názvem CS Film dětem jako rozšířené vysílání filmového kanálu CS Film. Pod tímto názvem se vysílá dodnes. Program je od počátku dostupný jen majitelům přístupových karet společnosti Gital jako samostatný kanál, v rámci cenově zvýhodněného dvojbalíčku a později také v rámci placeného balíčku programů Géčko.

Důvodem proč se dětský kanál CS mini vysílal několik měsíců pod názvem CS Film dětem je komplikovanost udělení licence na nový kanál. Provozovatel se proto rozhodl situaci dočasně vyřešit rozšířením stávající licence CS Filmu o dopolední dětské vysílání.

logo CS Film dětem, budoucí CS mini, vysílá denně od 6:30 do 12:00 hodin na kanálové pozici CS Filmu. Vysílá populární české pohádkové hity jako Mach a Šebestová, O kocourovi Mikešovi, Povídání o pejskovi a kočičce a Pojďte pane, budeme si hrát.

technické parametry příjmu CS Film dětem / CS Mini:
satelit: Astra 1E (23,5°E)
kmitočet: 11,876 GHz


polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
CA systém: CryptoWorks (0D0F)
dostupnost: pouze karty Gital

Československá filmová společnost, s. r. o. jednala i se zástupci konkurenčních distributorů karet ohledně zařazení programu do placeného programového balíčku. Zatím se s nimi nedohodla ani na zařazení CS mini a ani CS Filmu.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články