Quantcast

Nowa Cyfra+ opouští satelit Astra

| Tisk

NOWA CYFRA+V Polsku končí jedna z velkých akcí tohoto roku. U abonentů bývalé Wizji TV je dokončen proces přesměrování přijímacích antén ze satelitů Astra 19.2E na satelity společnosti Eutelsat - Hot Bird 13E. Jak informuje satkurier.pl, na programech paketu Nowa Cyfra+ se již objevily textové informace o ukončení šíření programů přes tuto satelitní pozici. Termín ukončení šíření programů Nové Cyfry+ na Astře byl stanoven na 25.červenec 2002. Po tomto datu by na třech současných transpondérech na Astře 1 měly vysílat jen UPC Direct pro ČR, Slovensko a Maďarsko, přičemž čtvrtý transpondér, doposud užívaný i UPC, má sloužit v budoucnu pro Canal Satellite Numerique.



Nová programová nabídka, která vznikla fúzí dvou největších polských digitálních platforem Wizja TV a Cyfra+, je vysílána od 1.3.2002 na satelitech Hot Bird 13E. Stejná nabídka je vysílána od stejného data pro diváky býv. Wizji TV i na satelitu Astra 19.2E, přičemž paralelní vysílání má být po přechodné době na Astře ukončeno.

Odpojení polských programů se zřejmě dotkne i abonentů UPC Direct v ČR, na Slovensku a v Maďarsku. Po uvedeném datu dojde s největší pravděpodobností ke změnám na současných transpondérech, které doposud sdílí s polskou stranou.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články