Quantcast

Stanice O a její příjem

| Tisk

Stanice ONa osvědčeném půdorysu satelitních stanic typu MTV či VIVA s maximálním prostorem pro kvalitní českou tvorbu a s řadou originálních nehudebních programových prvků vzniká první česká hudební televize "Stanice O".

Diváci digitálního paketu Czech Link mohli v minulém týdnu pozorovat změny - 8.8.2002 byl odpojen testovací obrazec (barevné pruhy) s identifikací TV3 a nahrazen identifikací "Stanice O". O den později se na totožném programu objevila textová informace Stanice O (viz obrázek). Obraz doposud doporovází nepřerušovaný monotónní zvuk.

Příjem Stanice O v České republice:

PŘÍJEM Z KABELU
Program Stanice O bude vysílán v kabelových sítích se kterými provozovatel podepíše smlouvu. Pokud Stanice O nebude ve Vaší kabelové síti, informujte se u Vašeho poskytovatele služeb kabelové televize.

PŘÍJEM ZE SATELITU
Stanice OStanice O, jak jsme již uvedli, vysílá zkušebně již nyní na satelitu. Satelitní signál nalezneme na družici EuroBird1 (pozice 28.5E), na kmitočtu 12,608 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, kde bude Stanice O vysílat spolu s TV Prima, ČT1, ČT2, TV Markíza a řadou rozhlasových stanic v rámci tuzemské platformy Czech Link. Bližší informace (nejen) o Stanici O naleznete v sekci ČS STANICE.

JAK STANICI O NALADIT...
V souvislosti se zahájením vysílání informačního loga STANICE O je třeba na satelitních digitálních přijímačích znovu provést ladění po předchozím smazání stávajícího paket CzechLink. Po této operaci bude správně zapsána identifikace Stanice O místo stávající TV 3, jak informoval v minulém týdnu čtenáře serveru Parabola.cz pan Miroslav Dražil ze Stanice O.



PARAMETRY PROGRAMU
Stanice O vysílá na původním místě TV3 na Video PIDu 164 a Audio PIDu 96. Zvuk bude vysílán ve stereo kvalitě s bitovým tokem 192 kb/s a celkový datový tok bude 4 Mb/s. S vysíláním teletextu a VPS se nepočítá.

Program Stanice O má být v první fázi vysílán v rámci zkušebního vysílání volně, v další fázi bude zakódován v CA CryptoWorks. Zapotřebí bude digitální přijímač s vestavěným dekodérem CryptoWorks (např. Humax CRCI-5500, CR-FOX) či přijímač se slotem Common Interface pro vložení modulu CryptoWorks. Dalším důležitým prvkem ke sledování Stanice O bude přístupová karta Czech Link.

WEBOVÉ STRÁNKY
Provozovatel Stanice O spustil prozatímní webovou prezentaci na adrese www.staniceo.cz již 1.května 2002. V plném provozu budou stránky Stanice O již 1.září 2002.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články