Quantcast

Skylink, CS Link: Nat Geo Wild s českým zvukem

| Tisk

logo Dokumentární kanál Nat Geo Wild začal na abonenty satelitních platforem Skylink a CS Link hovořit i česky. Společnost Towercom, provozovatel modulace pro abonenty obou platforem, připojila další audio track, tentokrát český.

Nat Geo Wild přináší pořady o životě v divoké přírodě, o zemětřesení, hurikánech, sopečných činnostech, tsunemami, budoucnosti naší planety, dopadech změn klimatu na světové ekosystémy, ochranu životního prostředí a ekologii. Stanice vysílá 24 hodiny denně v anglickém jazyce. Zhruba 90 procent vysílacího času je pokryto českými DVB a teletextovými titulky (strana č. 350). K dispozici jsou u lokalizovaných pořadů vždy oba formáty - teletext i DVB titulky kvůli některým typům set top boxů. Některé pořady se na Nat Geo Wild lokalizují formou dabingu. Proto došlo k připojení nového audio tracku, který příležitostně obsahuje český dabing. Není zde tedy u všech pořadů ale jen u relací, které byly dabovány do češtiny. Jinak místo češtiny zde abonent uslyší angličtinu.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,798 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK


kódování (CA systémy): CryptoWorks + Irdeto + Mediaguard (pro Canal Digitaal)
dostupnost: karty Skylink, CS Link

Jak naladit český audio track u Nat Geo Wild? Postup je stejný jako u jiných multijazyčných programů - uživatel na dálkovém ovladači zvolí tlačítko s nápisem audio, OPT+ a podobně a zvolí jiný audio track.

Stanice Nat Geo Wild je dostupná v rámci placených nabídek satelitních platforem Skylink a CS Link. Diváci stanici najdou v multikanálové nabídce Multi, resp. Total.

Sesterský kanál Nat Geo Channel (National Geographic) začal vysílat s českým dabingem hlavní večerní pořady + jejich reprízy letos na jaře. Postupně by mělo dojít k migraci z DVB a teletextových titulků na lokalizaci do podoby dabingu.

redakce





Reklama




Vybrané články