Quantcast

Skylink ukončil prodej karet CryptoWorks

| Tisk

logo Společnosti TradeTec a Towercom, provozovatelé česko-slovenské satelitní platformy Skylink ukončili prodej dekódovacích karet pracující v legendárním systému podmíněného přístupu CryptoWorks s CAID 0D03.

"Doprodali jsme poslední karty Skylink pro systém CryptoWorks," říká webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, která se stará o chod platformy. "Nyní prodáváme už jen ICE karty," dodává.

Doprodej "starých" karet ze strany provozovatelů platformy ovšem neznamená, že u prodejců se satelitní, anténní technikou a elektronikou nejsou v prodeji. Obchodníci nyní doprodávají poslední zásoby karet a v následujícím období se zaměří na prodej ICE karet.

Důvodem k ukončení výroby a následného prodeje karet Skylink pro systém CryptoWorks je plánované ukončení technické podpory pro systém CryptoWorks ze strany vlastníka systému společností Irdeto. CryptoWorks bude podporován do konce roku 2012. Provozovatelé služby Skylink se proto rozhodli využít migrační systém PIsys, který umožňuje hladký přechod na systém Irdeto.

Nové ICE karty přinášejí zákazníkům mnoho výhod. Z těch patrně nejpraktičtějších je možnost využívání v dekodérech CryptoWorks i nových Irdeto. Podle typu dekodéru se karta přepne do příslušného režimu - tedy pracuje jako karta CryptoWorks (CAID 0D96) nebo Irdeto (CAID 0624). Nový systém PIsys umožní provozovatelům nabídnout svým klientům i další služby a funkce - posílání zpráv zákazníkům na obrazovku, lépe zabezpečit programy před případným neautorizovaným příjmem, sdílení a také možnost nasazení tzv. párování, které je známé zejména u placených služeb v zahraničí.

Pro stávající klienty operátorů se nic nemění. Původní karty Skylink fungující v systému CryptoWorks s CAID 0D70 a 0D03 zůstávají nadále v provozu a nedochází k žádnému omezení poskytovaných služeb.

Platforma Skylink poskytuje své služby na satelitech Astra 3A a Astra 3B z pozice 23,5°E. Placený kanál Eurosport ve standardním rozlišení (SD) poskytuje ze satelitů Astra z 19,2°E.



ČTĚTE TAKÉ:
Podrobnosti o ICE kartách

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články