Quantcast

Digi Sport zahájil testování. Pravidelně od 14.8.2010

| Tisk

logo Nový sportovní kanál pro český a slovenský trh Digi Sport zahájil v 16:30 hodin technické testy na jednom z transpondérů satelitní placené televize Digi TV.

Česko-slovenský sportovní kanál Digi Sport se objevil pod názvem DigiSport SK na kmitočtu 12,531 GHz, pol. V na programové pozici dříve označené Service 13-10 (kompletní technické parametry jsou uvedeny níže).

Oficiální vysílání stanice Digi Sport je naplánováno na sobotu 14.8.2010. Nová stanice sází zejména na sportovní přenosy z anglické fotbalové Premier League, na která má práva pro region střední Evropy pro následující tři sezóny. Televizi společnosti RCS/RDS se podařilo získat také práva na slovenskou fotbalovou Corgoň ligu. DigiSport má také na italskou Serie A.

Kanál Digi Sport bude odbavován ze Slovenska a zpočátku jej budou připravovat slovenští komentátoři. Později se vysílací tým rozšíří o české komentátory.

Televize Digi Sport exkluzivně dostupná v rámci sítí společností Digi - tedy na satelitu v rámci platformy Digi TV a na Slovensku v rámci kabelové sítě Digi Slovakia. V jiných platformách a distribučních sítích nebude poskytován.

technické parametry:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
kmitočet: 12,643 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
kódování (CA systém): Nagra Media Access (Nagravision 3/4)



Testovací pozice DigiSport je kryptována vyspělejším systémem Nagra Media Access (Nagravision 3 a 4 - CAID 1802 a 1880). Stanice bude umístěna do základní programové nabídky bez navýšení ceny.

Před spuštěním nového sportovního kanálu ožila také doména digisport.sk, která v době publikování textu přesměrovala čtenáře na web společnosti Digi Slovakia.

Majiteli televize Digi Sport se podařilo získat vcelku lukrativní vysílací práva, které doposud držely konkurenční sportovní kanály. Premier League se tak stěhuje z Nova Sport, Prima COOL a STV a Corgoň liga z STV na zbrusu nový sportovní kanál.

RCS/RDS, provozovatel mezinárodní placené televize Digi TV, provozuje pod značkou Digi Sport sportovní kanály také v Maďarsku a Rumunsku. V Maďarsku stanici poskytuje také konkurenční Hello HD, v Rumunsku si drží exkluzivitu.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články