Quantcast

NGC HD potvrdil svůj start s českou lokalizací

| Tisk

logo National Geographic Channels International (NGCI) oznamuje plnou lokalizaci TV kanálu National Geographic Channel HD (NGC HD). Po důkladném testování byla česká stopa oficiálně přidána ve čtvrtek 1. září 2011. Uvedla dnes společnost Channels CZ, která program na českém a slovenském trhu zastupuje.

Tímto krokem společnost National Geographic Channels International přispívá ke zkvalitnění svých TV programů a potvrzuje dlouhodobou strategii zaměřenou na lokalizaci dostupných TV kanálů z rodiny National Geographic na českém a slovenském trhu.

Jsme rádi, že se podařilo zrealizovat tento složitý a finančně náročný projekt, k němuž NGCI přistoupila mimo jiné i na základě žádostí diváků a důkladného prověření českého a slovenského trhu dokumentárních TV kanálů. Věříme, že tento krok potěší stávající fanoušky NGC HD, a povede k budoucímu rozšíření jejich spokojené divácké základny. V tuto chvíli testujeme české audio na Nat Geo Wild HD a doufáme, že v blízké době bude plně dostupná čeština i zde. Programová struktura Nat Geo Wild SD a Nat Geo Wild HD bude sjednocena,“ uvedla Lada Dobrkovská ze společnosti Channels, s.r.o., která oficiálně zastupuje TV kanály National Geographic v ČR a SR.

Distribuční trasa NGC HD je na satelitu Atlantic Bird 1 (12,5°W) v systému podmíněného přístupu Viaccess. Pro DTH příjem je v satelitních službách Satellite BG a Skylink (Astra 3B, 23,5°E). Program je také v nabídce UPC Direct, která zatím českou audio stopu nezařadila.

technické parametry - DTC:

satelit: Atlantic Bird 1 (12,5°W)
kmitočet: 11,179 GHz
polarizace: vertikální
SR: 22400 ksymb/s
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: Viaccess

technické parametry - DTH:



satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,207 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500 ksymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: Conax, CryptoWorks, Irdeto

redakce





Reklama




Vybrané články