Quantcast

Multiplex 4 rozšířil pokrytí severní Moravy a končí v Praze na K64

| Tisk

logo Společnost Digital Broadcasting, provozovatel DVB-T multiplexu 4, rozšiřuje pokrytí severní Moravy a ukončuje souběh kanálů v Praze. Během svátečního večera 28.10.2012 firma uvedla do plného provozu vysílání na K63 ze stanoviště Hlubočec.

"V průběhu nedělního večera bylo spuštěno vysílání v plném provozu ze stanoviště Hlubočec, a to na kanálu 63, s vyzářeným výkonem 40 kW. Spolu s již dříve spuštěným vysílačem Ostrava - Lanová, pokrývá dostatečným signálem takřka celé území MS kraje," informoval o rozšíření pokrytí jednatel společnosti Digital Broadcasting Radim Pařízek.


obrázek

▲ Mapa č. 1 - Pokrytí multiplexu 4, vysílač Hlubočec, K63

Další změna čeká na diváky v hlavním městě, kde skončí souběh kmitočtů. Vysílání skončí na K64 a bude pokračovat na K42. "Během úterý 30.10.2012 bude na území Prahy a okolí, v souladu s ohlášeními uváděnými poslední tři týdny na SD kanálech šířených prostřednictvím Multiplexu 4, ukončen provoz na dosavadním kanále 64. Vysílače Praha - Novodvorská a Praha – Olšanská, tak budou přeladěny na definitivní kanál 42, stejný na jakém již vysílá vysílač Praha - Ládví. Zároveň bude posílen vyzářený výkon ze stanoviště Novodvorská na 10 kW," říká Radim Pařízek.



"Zvolené řešení zajistí divákům na daném území kvalitnější, resp. robustnější pokrytí signálem tohoto multiplexu. Pro příjem z těchto vysílačů bude většinou nutné, pakliže to již diváci na naše doporučení neudělali dříve, vzhledem k použití nového kanálu, tento kanál na přijímači naladit - nejjednodušším způsobem je spuštění automatického ladění," říká jednatel společnosti Digital Broadcasting.

Celoplošný multiplex 4 šíří programy TV Pohoda, TV Fanda a test Inzert TV v MPEG-2/SD a dále také programy Nova HD a ČT1 HD (ČT HD) v MPEG-4/HD, které jsou dostupné na moderních set top boxech nebo televizorech s podporou formátu MPEG-4/HD.

redakce





Reklama




Vybrané články