Quantcast

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (25.)

| Tisk

NOVÝ MAGIC CI
Hologram u Magic CAMNa trhu se objevila nová verze populárního modulu Magic CI ve verzi 1.03. Jak informuje i www.satkurier.pl, má Magic CI oproti předchozí verzi 1.02 nový čip.
Výrobce Dream Multimedia přistoupil k zapezpečení svých modulů použitím hologramu, který by měl odlišit případné napodobeniny populárních modulů Magic CI.

Připomeňme, že z trojice modulů Universal CI, Global CI a Magic CI, které nemají patřičné licence na jednotlivé kódovací systémy je právě modul Magic CI nejpopulárnějším modulem vůbec. Předností modulu jsou možnosti dekódování programů a jednoduchý update firmware přímo v CI modulu zasunutém v přijímači.

PRVNÍ PŘIJÍMAČ S MAGIC CAM
První přijímač s Magic CAMVelké popularity modulu Magic CI si všímají i výrobci digitálních receiverů. První výrobek, který obsahuje vestavěný Magic CAM je přijímač NEXT WAVE s označením SUC 2200 (viz. obrázek).
Receiver pro příjem programů v MPEG2/DVB má 4000 programových předvoleb pro televizní a rozhlasové programy v Ku i C pásmu. Podporuje jak SCPC, tak MCPC kanály. Přijímač podporuje teletext a titulky; samozřejmostí je podpora elektronického programového průvodce EPG. DiSEqC je verze 1.0 a 1.2.

SECA 2
Na mnoha Uploadech se objevují různě nazvané soubory slibující podle názvu náplně do různých karet na odblokování kanálů systému Seca2. Po rozbalení souborů se objeví EXE soubor. Doporučujeme NESPOUŠTĚT! Není to virus, ale nastavení připojení pomocí modemu do zahraničí - 4 Euro/min (cca 120,-Kč). Soubor se zároveň zapíše do registrů PC, na plochu, do nabídky start, do složky Program files i do systémové složky. Jakékoliv modemové spojení se snaží hnát přes toto spojení. Navíc najít všechny kopie soubory a nastavení je časově náročné. Je to jen další tahání peněz z neznalých a nedočkavých lidí. Považujeme za vhodné Vás všechny na tento fakt upozornit. (informaci zaslal Ječný)

NTV HAYAT
Bosenská televize s programem do zahraničí, NTV Hayat, která doposud vysílala na satelitu Intelsat 707, se začátkem listopadu 2002 vynořila na satelitu Eutelsat W2 na pozici 16°E, na kmitočtu 12,692 GHz (polarizace vertikální, SR 4340, FEC 1/2). Vysílání NTV Hayat prošlo velmi důležitou změnou - některé pořady začal provozovatel kódovat v systému Viaccess2. Tento stav má trvat do konce tohoto roku. Od ledna 2003 bude program bosenské televize kódován celý.



TVR CULTURAL
Další, kdo oznamuje kódování je rumunská televize TVR. V programu TVR International se již objevila důležitá informace pro kabelové televize a individuální diváky. Kulturní televize TVR Cultural bude 27.11.2002 zakódována v CA Viaccess. Dodejme již jen, že TVR Cultural vysílá na satelitu Eutelsat W2 (pozice 16°E) na kmitočtu 12,680 GHz (polarizace vertikální, SR 3000, FEC 3/4).

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články