Quantcast

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (24.)

| Tisk

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (24.)

KÓDY K DALŠÍM PROGRAMŮM VE VIACCESS JSOU ZNÁMÉ
Někteří provozovatelé placené satelitní televize po neúspěšných technických opatřeních provedli (či v nejbližší době provedou) plošnou výměnu přístupových karet, které by měly být lépe zabezpečeny proti zneužití a zároveň by tím byl 'černý' příjem vyloučený.

Hackeři, kteří 'prolomili' 6 kódovacích systémů, mají ještě na čem pracovat. Z nalomených systémů Viaccess a Nagravision ještě nebyly publikovány kódy pro všechny programy, které by bylo možné dekódovat.

V těchto dnech byly zveřejněny nové kódy pro paket Globecast Espana. Tento paket vysílá na satelitu Hispasat 1B (pozice 30W), na kmitočtu 11,615 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. V paketu, krom volných stanic Canal 47 Sevilla, The GOD Channel, Enlace TBN, Tele Local a TV TeleLinea vysílají i tři TV stanice v kódu Viaccess1: Localia (SID 5, Video PID 1823, Audio PID 1833), Retelsat (SID 7, Video PID 777, Audio PID 787) a AXN Portugal (SID 10, Video PID 7710, Audio PID 7810).

Pro příjem paketu Globecast Espana je v ČR zapotřebí parabolická anténa o průměru cca 90cm. V této souvislosti připomeňme, že na této pozici (30W) bude v nejbližších dnech v provozu nová družice Hispasat 1D, která nahradí původní Hispasat 1B. Příjmové podmínky by měly být příznivější.

SKY ITALIA


V Itálii patrně vznikne nová atraktivní digitální satelitní platforma pod názvem SKY ITALIA. Ta vznikne sloučením dvou současných italských platforem Telepiú a Stream. Předpokládá se, že bude použit kódovací systém Videoguard a přechodně i Seca/Mediaguard2.



Parabola.cz





Reklama




Vybrané články