Quantcast

Active TV může vysílat přes satelit, Sport 5 a Rádio Čas v DVB-T

| Tisk

logo Česká stanice Active TV může vysílat svůj program prostřednictvím satelitu. Sport 5 a Rádio Čas může šířit svůj program prostřednictvím digitálních pozemních vysílačů. Rozhodl o tom český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním 15. zasedání.

RRTV udělila společnosti JUKE BOX licenci k provozování celoplošného rozhlasového vysílání programu Rádio Čas šířeného prostřednictvím pozemních vysílačů. Licence platí 8 let. Programová pozice Rádio Čas je v provozu od začátku května letošního roku v DVB-T multiplexu Regionální síť 7, kterou provozuje společnost Progress Digital.

Active TV může podstatně rozšířit svoji dostupnost. Rada totiž provozovateli programu TV CZ, s.r.o. udělila licenci pro satelitní šíření Active TV. Licence platí 12 let.

Program Actice TV je teleshoppingová a reklamní televize. Vysílání bude směřování na území České republiky a Slovenska. Regulátor zároveň informuje slovenský protějšek Rada pro vysílání a retransmisi (RVR), že na jejím území může být poskytován program s názvem Active TV.



Regulátor také udělil dvě licence společnosti SPORT 5, a.s. Ta získala licenci pro pozemní digitální vysílání a satelitní šíření programu Sport 5. Pozemní licence umožňuje šířit program v Praze a Středočeském kraji. Licence na pozemní vysílání platí 12 let.

RRTV také udělila licenci k satelitnímu šíření programu Sport 5. Satelitní licence platí 12 let s územním rozsahem Česká republika a Slovensko. Sport 5 se zaměřuje na přímé přenosy, záznamy, sestřihy, magazíny a historické dokumenty z prostředí sportu. Rada zároveň informuje RVR, že na území Slovenska může být poskytován program Sport 5.

redakce





Reklama




Vybrané články