Quantcast

Více než jeden televizor má v Česku 30 procent domácností

| Tisk

Téměř třetina českých televizních domácností vlastní více než jeden televizor. Kromě tradičního umístění televize v obývacím pokoji mají Češi tento přístroj i v ložnici dospělých nebo v dětských pokojích. Vychází to z aktuálních údajů Kontinuálního výzkumu, který se uskutečnil ve druhém kvartálu 2013 a který zajišťuje společnost MEDIARESEARCH pro Asociaci televizních organizací (ATO) jako nedílnou součást peoplemetrového projektu.

Jeden televizor bychom aktuálně našli v 70 % českých televizních domácností. Už téměř čtvrtina dotazovaných televizních domácností však má televize dvě a vlastnictví 3 a více televizí potvrdilo 6 % dotazovaných domácností. Výzkumu se pravidelně účastní 2200 televizních domácností, tedy takových, které vlastní alespoň jeden televizor.


logo

A v jakých místnostech televizory nejčastěji najdeme? Nikoho asi nepřekvapí, že v naprosté většině případů jsou tyto přístroje umístěné v obývacích pokojích – má je tam až 95 % televizních domácností. Často se ale s televizemi setkáme i v ložnicích dospělých (15 % dotázaných domácností) nebo v dětském pokoji (11 %) či v kuchyni (9 %).




logo

Televizi lidé nezřídka sledují také mimo prostředí svých domovů. Podle aktuálních výsledků Kontinuálního výzkumu se Češi mimo domov nejčastěji dívají na televizi u příbuzných a přátel na pravidelných návštěvách (v 14 % případů), dále v restauracích a barech (5 %) nebo na svých chatách a chalupách (5 %). Nicméně i tak stále zůstává sledování mimo domov pouze občasnou aktivitou a v celkovém objemu sledovanosti tvoří jen několik málo jednotek procent.

redakce





Reklama




Vybrané články