Quantcast

Discovery Channel má v Evropě nejrozsáhlejší distribuci

| Tisk

Zákazník, který si v Evropě pořídí placenou televizi, setká se nejčastěji s programy Discovery Channel, National Geographic Channel a Eurosport. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu společnosti DigitalTVReaearch, která zkoumala nabídky 212 hlavních operátorů ve 43 zemích EMEA (Evropa, Střední Východ a Afrika. Report obsahuje 270 mezinárodních stanic a sítí.

Podle reportu je nejčastěji do nabídek placené televize nasazován program Discovery Channel. Ten šíří 171 operátorů. Na druhém místě se umístil konkurenční kanál National Geographic Channel se 169 operátory a na třetím místě je panevropský sportovní kanál Eurosport se 164 operátory.

Další pozice obsadily kanály MTV, CNN, Disney Channel, BBC World News, Cartoon Network, Eurosport 2 a žebříček TOP10 uzavírá Animal Planet.


obrázek

▲ tabulka č. 1 - Top 10 kanálů podle distribuce

Programy ve vysokém rozlišení jsou nyní důležitou součástí nabídky. Z celkem 270 stanic jich 86 (32%) vysílá v HD rozlišení. National Geographic je nejčastěji nasazovaným kanálem v nabídkách pay-tv operátorů (126 operátorů). Druhou pozici v žebříčku TOP10 HD kanálů obsadil Eurosport HD (122), třetí místo Nat Geo Wild HD (85).



Na dalších místech se umístily Discovery HD Showcase, History HD, MTV Live HD, Animal Planet HD, Eurosport 2 HD, FOX HD a HBO HD.


obrázek

▲ tabulka č. 2 - Top 10 HD kanálů podle distribuce

Nejvíce programů v HD rozlišení je poskytováno společností BSkyB, provozovatelem služby Sky UK. Zákazníci mohou sledovat více než 67 HD stanic.

Výše uvedený report zahrnuje i platformy z České republiky a Slovenska. Z Česka to jsou Digi TV, freeSAT, O2, Skylink a kabelová síť UPC. Ze Slovenska satelitní Digi TV, satelitní služba Orange, Plustelka, Skylink, IPTV služba Slovak Telekom, satelitní služba Slovak Telekom Magio Sat, kabelová síť UPC a satelitní platforma freeSAT.

redakce





Reklama




Vybrané články