Quantcast

UPC spouští přelomovou interaktivní televizi Horizon

| Tisk

Do Česka přichází unikátní interaktivní televize Horizon od UPC. Největší novinkou, kterou Horizon přináší, je služba My Prime – virtuální videopůjčovna se stovkami filmů a seriálů.


obrázek

Služba My Prime nabízí zákazníkovi za jeden měsíční poplatek neomezený přístup do bohaté videotéky. Noví zákazníci si mohou Horizon s videotékou My Prime objednávat od 1. května. Stávající zákazníci digitální televize UPC budou na službu Horizon převáděni postupně v průběhu několika měsíců. UPC zároveň představuje nový HD DVR mediabox. Ten v jednom zařízení kombinuje 3 služby zároveň – televizi, internet a telefonování. Zařízení nabídne také možnost sledovat televizi a současně nahrávat až 3 pořady nebo doporučovat a inteligentně vyhledávat programy či filmy. Informovala o tom UPC.

Interaktivní uživatelské prostředí s neomezenou videotékou v TV i mobilech

Interaktivní televize Horizon od UPC představuje nové, uživatelsky příjemné prostředí s intuitivním ovládáním, které přináší vyšší komfort při sledování televize. Součástí televize Horizon je neomezená videotéka My Prime se stovkami filmů a seriálů, celkem zahrnující více než 1 000 titulů. Videotéka je postavena na modelu měsíčního předplatného, tedy neomezeného sledování libovolného počtu českých i zahraničních filmů, seriálů, dokumentů nebo pohádek. My Prime bude možné sledovat i prostřednictvím aplikace Horizon Go na chytrých telefonech, tabletech nebo laptopech. Divák za sledování všech titulů bez reklam platí měsíční poplatek 99 Kč. Součástí My Prime jsou například zahraniční tituly Vlk z Wall Streetu, Po přečtení spalte, z českých filmů například Příběh Kmotra a Pelíšky nebo kultovní americké seriály jako
House of Cards a Perníkový táta.


obrázek

Klasický způsob sledování televize už divákovi v současnosti nestačí. Víme, že naši zákazníci se chtějí na své oblíbené pořady dívat kdykoliv, kdekoliv a na jakémkoliv zařízení. Proto jsme loni na podzim uvedli službu Horizon Go s možností sledovat až 68 televizních kanálů a nyní přidáváme interaktivní televizi Horizon s videotékou My Prime. To je však pouze začátek. Nabídku plánujeme rozšiřovat o další hollywoodská studia, nezávislé producenty, přičemž se budeme řídit doporučeními od našich zákazníků,″ říká Frans-Willem de Kloet, generální ředitel UPC Česká republika.


obrázek

Převádění současných zákazníků na Horizon probíhá již od poloviny dubna

Stávající zákazníci UPC s HD boxem Kaon 700 nebudou muset měnit svá zařízení za jiná, automaticky budou na službu Horizon převedeni, aniž by se o cokoliv museli starat. Ostatní zákazníky bude UPC během roku kontaktovat s možností výměny starého zařízení za nové, které je kompatibilní s televizí Horizon. V případě zájmu o videotéku My Prime si připlatí 99 Kč měsíčně, tedy přibližně cenu jedné snížené vstupenky do kina.


obrázek

V tuto chvíli již televizi Horizon využívá několik tisícovek našich zákazníků. Velkou část převedeme na nové interaktivní prostředí během května a června. V migraci budeme plynule pokračovat během roku tak, aby si televizi Horizon mohlo vychutnat co nejvíce našich zákazníků,″ říká Jan Kohout, ředitel segmentového marketingu UPC.


obrázek


obrázek

Co všechno umí interaktivní televize Horizon

Kromě videotéky My Prime a intuitivního uživatelského prostředí je největší novinkou televize Horizon její interaktivita. Divák už nemusí pouze pasivně sledovat pořady běžící podle televizního programu. Díky službě TV archiv si může například přehrát díl svého oblíbeného seriálu, který byl v klasickém vysílání uveden již o den dříve. TV archiv bude dostupný v průběhu května a umožní sledovat vybrané pořady a kanály až sedm dní zpětně po tom, co byly odvysílány. Stejně tak mohou uživatelé služby Horizon díky sedmidennímu elektronickému programovému průvodci EPG snadno vyhledat a navolit, které pořady budou chtít nahrát.

obrázek


obrázek

Nový HD DVR mediabox a jeho možnosti

Kromě převádění stávajících zákazníků na interaktivní prostředí Horizon představuje UPC také nový HD DVR mediabox:

* Kombinuje zařízení 3 v 1 – HD DVR mediabox v sobě integruje modem s Wi-Fi routerem, set-top box a možnost připojení telefonu; zařízení tak snižuje spotřebu el. energie a počet kabelů v domácnosti
* Možnost sledovat živé vysílání a zároveň nahrávat až 3 další pořady současně
* Preference pořadů – doporučování programů či filmů z videotéky My Prime na základě dříve zhlédnutých pořadů zákazníkem
* Inteligentní vyhledávání – vyhledávání filmů nebo pořadů na základě zadání klíčového slova (například jméno režiséra, herce, názvu filmů, programu atd.) nebo automatické propojení sledovaného pořadu s aplikacemi (např. Wikipedia)
* Možnost pozastavení a opětovného spuštění právě sledovaného pořadu


* TV archiv – možnost přehrát díl oblíbeného seriálu až se sedmidenním zpožděním
* Přístup k aplikacím včetně Facebooku, YouTube, Zpravodajství atd.
* Nastavení automatického nahrávání po sobě jdoucích epizod
* Oboustranný dálkový ovladač s QWERTY klávesnicí; díky radiovému řízení není třeba mířit na HD DVR box
* Wi-Fi připojení k internetu v 2,4 a 5 GHz pásmu na jakémkoli počítači, notebooku, smartphonu či tabletu
S příchodem televize Horizon zavádí UPC i nové kombinace balíčků


obrázek


obrázek

redakce





Reklama




Vybrané články