Quantcast

RTVS šíří oba programy Jednotka HD a Dvojka HD v DVB-T

| Tisk

logo Slovenský veřejnoprávní vysílatel RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) upravuje programovou nabídku svého veřejnoprávního pozemního multiplexu. Do DVB-T trvale zařazuje druhý program v HD rozlišení. Diváci pozemního vysílání tak mohou sledovat obě televizní programové služby RTVS v HD rozlišení (HDTV).

RTVS tímto krokem přináší svým divákům poprvé v historii oba programy ve vysokém rozlišení prostřednictvím terestrického vysílání. DVB-T je jedinou distribuční platformou s pokrytím až 97% území a bez jakýchkoliv měsíčních poplatků.

Nově slovenský veřejnoprávní multiplex obsahuje oba televizní programy ve standardním rozlišení (SD) a ve vysokém (HD). RTVS tím vyrovnání programovou nabídku, kterou doposud mohli přijímat jen diváci satelitních či kabelových platforem.



"Vzhľadom na narastajúci trend vybavenosti domácností HD prijímacími zariadeniami, pridanie ďalšej HD programovej služby skvalitní obsahovú ponuku v terestriálnych domácnostiach a uspokojí tým dopyt našich divákov v DVB-T po HD kvalite," uvedl šéf techniky RTVS Andrej Doležal.

Změna ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu je trvalá. Znamená to, že diváci mohou stále sledovat programy Jednotka a Dvojka přes klasickou pozemní anténu v SD i HD rozlišení. Tato změna umožní divákům si vychutnat i množství atraktivních sportovních událostí v HD, které odvysílá v roce 2016.

redakce





Reklama




Vybrané články