Quantcast

23,5E: Šlágr TV se opět stěhuje. Tentokrát do MPEG-4 a DVB-S2

| Tisk

logo Česko-slovenská lidová stanice Šlágr TV je opět šířena souběžně na dvou kmitočtech na satelitu Astra 3B. Nově je dostupná v úsporném formátu MPEG-4 v rámci DVB-S2 platformy. Vysílání zůstává FTA.

Vysílání televize Šlágr TV bylo umístěno do DVB-S2 multiplexu slovenské společnosti Towercom. Jde o identický mux, který využívají programy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, Barrandov HD, Barrandov Plus HD, Kino Barrandov HD, TV Noe a další televizní a rozhlasové programové služby.

Šlágr TV je i na novém kmitočtu šířena FTA. Pro příjem proto není zapotřebí žádná přístupová karta.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,363 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Šlágr TV


service ID: 4913
video PID: 5513 (MPEG-4/SD)
audio PID: 5523 česky
CA systém: žádný (FTA)

Přeladění programu na nové parametry se týká nejenom diváků FTA programů ale i zákazníků satelitní platformy Skylink s vlastními set top boxy. Na certifikovaných přijímačích Skylink READY s funkcí FastScan dojde k přeladění programu zcela automaticky bez zásahu uživatele.

Připomeňme, že Šlágr TV začal vysílat na stávajícím transpondéru 11,836 GHz, pol. H relativně nedávno - 17.5.2016. Na této frekvenci je program šířen ve starém formátu MPEG-2/SD a je tedy dostupný i na starších přijímačích. Z nového kmitočtu 12,363 GHz lze stanici sledovat jen na přijímačích s podporou DVB-S2.

redakce





Reklama




Vybrané články