Quantcast

Cinemax a Cinemax 2 od 1.9. v nové podobě

| Tisk

logo Dne 1. září 2016 proběhne změna struktury filmového kanálu Cinemax, která nabídne divákům větší možnost užít si různorodé programové nabídky. Cinemax a Cinemax 2 přinesou filmovým fanouškům ten nejkvalitnější výběr filmů všech žánrů – od známých filmů s mimořádným obsazením, po prestižní, cenami ověnčené a kritikou uznávané tituly z celého světa. Oba filmové kanály, které budou vysílat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a bez reklam, dostanou také nové logo.

Cinemax, jakožto mainstreamový program orientovaný na americké a mezinárodní filmy, nabídne seriály z vlastní produkce Cinemaxu, dále také dramata, komedie, akční, dobrodružné a kriminální filmy, horory, fantasy, sci-fi a historické filmy.

Programová struktura obsahuje několik premiérových bloků – každou neděli večer mohou diváci čekat velkou filmovou premiéru, v sobotu zase premiéru seriálu. Pátky budou vyhrazeny žánrovým snímkům, zatímco středy vždy nabídnou jedno oceňované drama nebo thriller.

logo Cinemax 2 se jako artový program oproti hlavnímu kanálu zaměří na evropské i mezinárodní tituly od nezávislých studií, festivalové snímky, artové počiny, inspirativní i emotivní příběhy. Své místo zde budou mít také romantické filmy založené na skutečných příbězích, filmy o výjimečných osobnostech, filmy o vztazích s důrazem na detail i hloubku.

Mezi hlavní premiérové bloky patří neděle večer, kde diváci najdou nejlepší nezávislé snímeky z mezinárodní produkce, dále sobota, která nabídne hlavní filmovou premiéru týdne, nebo pondělí, které se zaměří na oceňované klasiky.


obrázek

Možnost poznat blíž programový obsah obou kanálů dostanou diváci během víkendu od 10. do 11. září, kdy bude jejich sledování zpřístupněno zdarma.



Během víkendu odvysílá Cinemax nový seriál z vlastní tvorby, Quarry, podle besteselleru Maxe Allana Collinse. Logan Marshall-Green (Prometheus) se představí v hlavní roli Maca Conwaye, přezdívaného Quarry, který se snaží znovu začlenit do společnosti po návratu z Vietnamu – neschopnost vyrovnání se s hrůzami války a špatná finanční situace jej ale nakonec přiměje zaplést se s podsvětím. Režisérem a producentem všech osmi dílů je Greg Yaitanes, držitel ceny Emmy za seriál Banshee, taktéž z vlastní produkce Cinemaxu.




Ve stejný den Cinemax odvysílá také drama Ashby, s Mickeym Rourkem a Natem Wolffem. Druhý den uvede například psychologický thriller Partyzán v hlavní roli s hypnotizujícím Vincentem Casselem nebo kriminální drama Bena Afflecka Gone, Baby, Gone v hlavních rolích s Caseym Affleckem, Morganem Freemanem, Edem Harrisem a Michelle Monaghanovou.

Artová nabídka Cinemaxu 2 bude 10. září zastoupena například ceněným dramatem 45 let s Charlottou Ramplingovou a Tomem Cournenayem. Hlavní premiérou dne bude islandský snímek Fúsi od režiséra Dagura Káriho – příběh osamělého muže, který potkává atraktivní ženu, což mu nečekaně změní život. Film získal cenu na filmovém festivalu Tribeca.

11. září budou milovnici filmu moci zhlédnout kritikou uznávaný film Mandarinky, příběh dvou Estonců žijících ve válečné Abcházii v roce 1992. Film byl nominován jak na Oscara, tak na Zlatý glóbus.

redakce





Reklama




Vybrané články