Quantcast

Skylink Live TV omezila přetáčení u programů Novy a Markízy

| Tisk

logo Společnost M7 Group provedla úpravu v populární mobilní a internetové službě Skylink Live TV. Po aktualizaci systému nelze přetáčet v pořadech Novy a Markízy v sekci TV archív.

Úpravy aplikace si povšimli zejména diváci programů televizních skupin Nova a Markíza, kteří přetáčeli "hluchá" místa v pořadech ale i televizní reklamu.

"Přetáčení pořadů jsme omezili na základě požadavků Novy a Markízy," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která provozuje satelitní platformu Skylink a mobilní službu Skylink Live TV.

Jak zjistil server parabola.cz, omezení přetáčení v pořadech skupiny Novy a Markíza je nyní aplikováno na všechny pořady z televizního archívu, tj. všechny odvysílané relace z posledních sedmi dní. Na úpravě aplikace se podle Jaromíra Glisníka ještě pracuje. Po dokončení úprav systému bude zablokováno jen přetáčení pořadů vpřed u pořadů z aktuálního kalendářního dne. Znamená to, že pokud si divák přehraje pořad o den později, aplikace ho už nebude omezovat v přetáčení.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Info obrazovka během přetáčení vpřed na programu Nova HD

Jakých programů se omezení přetáčení týká?

Omezení přetáčení vpřed se týká jen všech stanic skupin Nova a Markíza - konkrétně tedy Nova HD, Nova Cinema HD, Nova Action HD, Nova Gold, Nova 2, Nova International, Markíza HD, Dajto HD, Doma HD, Markíza International a také sportovních stanic Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2 HD. U jiných programů toto omezení nebylo nastaveno.

Proč dochází k omezení přetáčení pořadů?

Omezení přetáčení pořadů je reakcí na rozvoj OTT/IPTV aplikací poskytovatelů televizních služeb. Divákům doposud umožňovali bez omezení přehrávat a přetáčet jednotlivé pořady v archívu. To doposud znamenalo, že divák mohl u odvysílaného pořadu přetočit reklamu a sledovat jen svůj oblíbený seriál, film či jiný pořad. Tohoto faktu si pochopitelně všímají provozovatelé televizních stanic a již dříve "pohrozili", že budou u poskytovatelů televizních služeb požadovat blokaci či omezení přetáčení v pořadech. Televize Nova a Markíza jsou ve vyjednávání evidentně nejdál a první operátor vyhověl požadavku.



Bude omezení přehrávání programů Novy a Markízy zavedeno u všech OTT/IPTV služeb? "Domníváme se, že se jedná o plošné zavedení funkce," uvedl serveru parabola.cz Jaromír Glisník. Pokud by ostatní operátoři nezavedli omezení v přetáčení pořadů, Skylink by byl v nevýhodné pozici na trhu a popisovanou úpravu by opět vypnul.

Provozovatele televizních stanic se snaží v maximální míře zajistit přehrání reklamních bloků u svých diváků. Na druhou stranu stále existují způsoby, jak se reklamě vyhnout - přepnout v době reklamních bloků na jinou stanici či nahrát si pořad ze satelitního či pozemního vysílání a pak je možné pořad sledovat bez omezení, včetně možností přetáčení vpřed.

redakce





Reklama




Vybrané články