Quantcast

4K Universe bude v listopadu zakódován

| Tisk

Špatná zpráva pro diváky obsahu v Ultra HD rozlišení. V listopadu 2019 dojde k zakódování amerického zábavního kanálu 4K Universe, který se vysílá do Evropy ze satelitního systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E.

Stanice 4K Universe začala vysílat do Evropy v srpnu letošního roku. Od svého spuštění byl distribuční signál 4K Universe šířen nekódovaně ( FTA) a byl tedy dostupný pro všechny satelitní diváky, kteří přijímají vysílání z pozice 13°E a jsou vybaveni 4K přístroji. Díky volnému vysílání mohli nový 4K program v Evropě poznat i operátoři placených televizních služeb a případně se rozhodnout, zda program zařadí do svých televizních balíčků.


obrázek

▲ Obr č. 1 - 4K Universe - záběr z příjmu stanice

Volné vysílání 4K Universe skončí v listopadu. Provozovatel zároveň přejde k přechodu na pravidelné vysílání a zatraktivnění programové nabídky. Po zakódování přibudou seriály, dokumenty a sport.

Včera byla stanice 4K Universe zařazena do nabídky bezplatné italské satelitní platformy TivúSat. Ačkoliv je stanice 4K Universe šířena ještě FTA, s přechodem na kryptované vysílání bude program nadále dostupný zákazníkům TivúSat.


obrázek

▲ Obr č. 2 - 4K Universe - záběr z příjmu stanice

Platforma TivúSat již nabízí divákům pět programů ve 4K - vedle zmíněné stanice 4K Universe také stanice Rai 4K, Hot Bird 4k1, Fashion 4K a NASA TV 4K.

Program 4K Universe se již oficiálně vysílá i na Slovensku. Stanice byla zařazena do nabídky košického operátora Antik Telecom.

technické parametry - 4K Universe

satelit: Eutelsat Hot Bird 13E (13°E)
frekvence: 10,727 GHz
polarizace: horizontální
SR 30000
FEC 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: zatím žádný, FTA



4K Universe
video PID: 257(HEVC/4K)
audio PID: 258 (AAC)
service ID: 4601

4K Universe je americký televizní kanál vysílající 24 hodiny denně ve formátu HDR. Divákům přináší v ranních hodinách dětské seriály jako "Eddie is a Yeti", přes den sérii série pořadů o vaření pro vegany "Plant-Based by Nafsika", v hlavním vysílacím čase zábavnou sérii "Model Turned Superstar" s modelkou Victoria Secret Alessandra Ambrosio a v pozdním nočním vysílacím čase dokumentární filmy.

zdroj: dday.it + franck

redakce





Reklama




Vybrané články