Quantcast

Power TV skončila na Astře, přechází na placené vysílání

| Tisk

V pondělí 30. září 2019 ukončila česká verze polské hudební televize Power TV volné vysílání na satelitu Astra 3B (23,5°E). O program tak přišli diváci v celé Evropě, kde bylo možné program z kosmu přijímat.

Power TV vysílala FTA a byla dostupná jak divákům volně vysílaných programů, tak i zákazníkům satelitní platformy Skylink, která rovněž vysílá ze stejné orbitální pozice.

Na pozici Power TV na družici Astra 3B neprobíhá žádné vysílání - není zde ani žádný monoskop a ani informace o ukončení této distribuce. Provozovatel stanice prakticky ztratil všechny své diváky, které získal za více než rok svého provozu.

Power TV ale neskončila úplně. Pouze se přesunula do nabídek operátorů placených služeb. Stanici proto nyní najdou u operátorů, kteří se rozhodli zařadit tento program do svých programových balíčků - například v kabelové síti UPC/Vodafone.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Power TV

Satelitní a dříve i pozemní distribuce Power TV sloužila k propagaci značky na českém a slovenském trhu. Díky tomu byla stanice technicky dostupná velkému množství televizních domácností. Nicméně bylo jasné, že takto provozovat televizní stanici dlouhodobě není možné - program totiž neobsahoval televizní reklamu a provoz stanice byl financován jen z příjmů od operátorů placených sítí.

Stanice Power TV začala vysílat v Česku a na Slovensku 1.8.2018 a to jak na satelitu Astra 3B, tak i přes pozemní vysílání v Česku v rámci RS8. Pozemní distribuce Power TV skončila začátkem července 2019 a nyní i volná satelitní distribuce na Astře.

bývalé technické parametry - Power TV (vysílání zde bylo ukončeno!):

satelit: Astra 3B (23,5°E)


frekvence: 12,363 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Power TV je projekt polského producenta programů Michał Winnicki Entertainment, který vloni otevřel svoji filiálku v Praze a skrze společnost MWE Networks International s.r.o. provozuje českou verzi Power TV pro český a slovenský trh. Vedle stanice Power TV provozuje také stanici Adventure TV.

redakce





Reklama




Vybrané články