Quantcast

Trojka RTVS potvrdila start 22.12.2019. Bude na Astře 3B i v DVB-T

| Tisk

logo Obnovený třetí televizní okruh slovenského veřejnoprávního vysílatele RTVS bude oficiálně spuštěn v neděli 22. prosince 2019 v 6 hodin ráno. Stanice bude dostupná přes pozemní anténu i satelit.

Trojka se primárně zaměří na diváky nad 60 let, kteří mají být významnou částí diváckého publika s preferencí domácí a archívní tvorby. Tato věková skupina tvoří více než 1/4 diváků v cílové skupině 12+. Vedle toho tito diváci sledují televizní vysílání v průměru 6 hodin denně, což je vůči průměru universálního diváka (12+) o dvě hodiny denně více.

Trojka bude vysílat 24 hodiny denně ve dvou rotacích. Blok od 6:00 do 12:00 hodin se bude následně reprízovat od půlnoci. Večerní blok od 18:00 do půlnoci uvidí diváci v repríze druhý den od 12:00 do 18:00 hodin.

Vrátí se bratislavské pondělky...

Stanice bude pohodová, oddychová a bude prezentovat to nejlepší, co se vytvořilo v Československé a později ve Slovenské televizi. Dopolední blok bude od roku 2020 po vánočních svátcích složen z vaření, zábavy a hudby. Podvečernímu čas vyplní dramatická a různá dokumentární tvorba. Do pondělního večerního hlavního vysílacího času se vrátí legendární Bratislavské pondělky, úterky se diváci mohou těšit na detektivky, kriminální či špionážní seriály. Ve středu to bude zábavní publicistika jako "Liga pasáž Borisa Filana", "Dávne stretnutia na želanie", "Chodili sme spolu", "Okná vesmíru dokorán" či "Mojich sedem divov". Čtvrtky a neděle večer Trojka přinese televizní seriály, které vyrobila Československá a později Slovenská televize, začíná se titulek "Straty a nálezy". Pátky budou zaměřené na hudbu jako například "Kaviareň Slávia" a soboty budou věnované zábavě z televizního archívu.


obrázek

▲ Graf č. 1 - Průměrný počet hodin diváků u televizní obrazovky

Program nebude složen jen z archívní tvorby. Každý den bude Trojka paralelně vysílat hlavní večerní televizní zpravodajství a Sekce sportu připraví zkrácené sportovní zpravodajství.

Novinkou Trojky budou hostitelky večerního programového bloku - Alena Heribanová a Soňa Müllerová. Spolu s hosty zavzpomínají na to, jak se daný pořad, film či inscenace vyráběly.



Distribuce programu Trojka

Třetí okruh RTVS začne vysílat promo smyčku mezi 16. až 19. prosincem 2019. Distribuce bude poskytována v SD i HD rozlišení z peeringového centra SIX všem operátorům. Veřejnou distribuci Trojky zajistí RTVS prostřednictvím jen satelitu Astra 3B na pozici 23,5°E a také v pozemním multiplexu v SD rozlišení ve veřejnoprávním multiplexu. Pokrytí bude tedy identické jako pro stávající televizní programové služby Jednotka a Dvojka.

Trojka bude vysílat teletext a poskytovat i skryté titulky prostřednictvím teletextu na stránce 777 a hlasový popis pro nevidomé (AD).

redakce





Reklama




Vybrané články