Quantcast

Nové české a slovenské TV programy

| Tisk

TV ADne 5.května 2003 je na Slovensku naplánován start zbrusu nové televizní stanice TV A. Vysílání, které bude specializováno na teleshopping (nakupování prostřednictvím televzní obrazovky) budou moci slovenští diváci naladit v kabelových rozvodech v největších slovenských městech: Bratislavě, Košicích, Žilině a Bánské Bystrici.

Reklamní spoty na TV A budou rozděleny do několika základních sekcí - cestovní ruch, doprava a motorismus, finance a ekonomika, zábava a volný čas, reality a bydlení, spotřební zboží, informační technologie, zdraví a krása.

Ceny za reklamní sporty na stanici TV A mají být zajímavé zvláště pro malé a střední podnikatele. Cena jedné minuty teleshoppingového spotu bude stát okolo 500 Sk.

Program stanice TV A bude moci prostřenictvím největší slovenské kabelové společnosti UPC sledovat zhruba 1 milión diváků. Provozovatel TV A počítá v roce 2004 s expanzí do dalších měst: Dunajské Střredy, Michalovců, Nitry, Nových Zámků, Popradu, Prešova, Trenčína a Trnavy.

NAT1Taktéž Česká republika bude mít svoji vlastní teleshoppingový program - NAT1 (nabídková televize) zahájí vysílání v průběhu května 2003. Původně počítal projekt provozovatele se startem již v lednu 2003. Z finančních důvodů bylo zahájení vysílání NAT1 o několik měsíců posunuto.

Program NAT1 bude vysílán i prostřednictvím satelitu. Samotný signál bude sloužit jako distribuce pro kabelové sítě a proto bude signál kódován. V úvahu připadá vysílání prostřednictvím společnosti INTV, která zajišťovala donedávna vysílání Galaxie Sport na družici Eutelsat W2, případně přes paket Czech Link. Podle našich posledních informací je šíření přes platformu Czech Link momentálně málo pravděpodobné.



Na provozu NAT1 se bude podílet společnost Kabel Plus.

Parabola.cz
29.4.2003
update 29.4.2003 10:30





Reklama




Vybrané články