Quantcast

Itálie: Regulátor zkoumá stažení RAI kanálů ze Sky Italia

| redakce | tisk

Programy italské veřejnoprávní RAI budou staženy z nabídky satelitní placené televize Sky Italia. RAI se nedohodla na dalším šíření v této platformě. Italský regulátor médií Agcom bude nyní zkoumat důvody tohoto kroku.

Programy RAI budou od 31. července dostupné v nové DTH platformě, která vzniká pod názvem TivúSat. Tento satelitní paket bude obsahovat všechny programy šířené v rámci digitálních terestrických sítí (DVB-T). Platforma se bude vysílat přes satelity Hot Bird (13°E), kde je právě i placená televize Sky Italia.

TivúSat bude používat systém podmíněného přístupu Nagravision. Zařízení pro příjem (set top box + přístupová karta) bude na trhu za cenu kolem 100 euro. Majitelé vlastních satelitních set top boxů s Nagravision budou moci RAI požádat o samotnou dekódovací kartu. Od příštího roku bude pak na italském trhu v prodeji dekódovací modul s přístupovou kartou.

TivúSat je obdobou např. francouzských platforem TNTSAT (19,2°E) a FranSat 5°W) a je určena zejména pro domácnosti, které nejsou v dosahu kvalitního digitálního terestrického signálu. TivúSat je společným projektem RAI, Mediaset a Telecom Italia.

zdroj: broadbandTVnews





Reklama




Vybrané články