Quantcast

Program Z1 o víkendech zaplní dokumenty

| redakce | tisk

Zpravodajsko-publicistická televize Z1 se proměňuje. Od září nebude o víkendech vysílat žívě a vysílací čas soboty a neděle vyplní dokumentární filmy. Přeměna Z1 v byznysovou televizi a programové změny souvisí s nepříznivou finanční situací s cílem snížit náklady televize na třetinu.

Uvedl to v rozhovoru pro iDnes ředitel televize Zdeněk Šámal, který nechce s veřejnoprávní ČT24 konkurovat ve zpravodajství.

Změny v programu jsou provázány i s personálními změnami. V televizi Z1 by měla zůstat zhruba polovina zaměstnanců, tedy kolem 100 lidí.

Dochází také k proměně pořadu Interview B.T. na Interview Z1. Barbora Tachecí odešla na konkurenční Primu do nového pořadu Fakta. Diskusní pořad na Z1 budou moderovat Eugen Korga, Naďa Hávová-Fořtová a Tomáš Cikrt.

Úsporná opatření v televizi probíhají již od začátku letošního roku - přišla první vlna propouštění, zlevnila se výroba pořadů a snížily se platy zaměstnancům. Součástí změn bylo i odvolání šéfa televize Martina Mrnky, kterého nahradil Šámal.

Z1 odstartovala 1.6.2008. Vlastník televize, finanční skupina J&T, do ní investovala přibližně stovku milionů korun.

zdroj: MaM, ČTK





Reklama




Vybrané články