Quantcast

Slovenská Musiq1 expanduje do Česka

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Slovenská Musiq1 expanduje do Česka

Slovenská hudební televize Musiq1 rozšířila svoji technickou dostupnost. Od 1. září si stanici mohou naladit i zákazníci některých kabelových sítí v České republice. Stanice Musiq1 je dostupná v Olomouci, Praze, Prostějově a Frýdku-Místku v digitální nabídce.

"Tento veľký krok je pre musiq1 jednoznačne dôležitý, no určite nie je posledný," uvedla k expanzi slovenská stanice Musiq1 do zahraničí. Ve vysílání Musiq1 se vedle slovenské hudby objevují i české klipy a původní české pořady.

Musiq1 zahájila vysílání v loňském roce a zaměřuje se na diváky ve věku od 15 do 30 let. Stanici provozuje bratislavská společnost Telemone.

Program se vysílá volně do celé Evropy přes satelit Thor 5 (0,8°W), na kmitočtu 12,417 GHz, polarizace vertikální, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S, service ID 2927, video PID 521, audio PID 698. Program mohou naladit i abonenti Digi TV. Pozice 0,8°W/1°W bude (nejen) pro tuto televizi ještě atraktivnější. Na jaře příštího roku se sem začne přesouvat placená služba UPC Direct, takže program bude dostupný pro více diváků.





Reklama




Vybrané články