Quantcast

Eutelsat W7 bude vynesen v polovině listopadu

| redakce | tisk

Eutelsat uzavřel kontrakt se společností International Launch Services (ILS) na vynesení nového telekomunikačního satelitu Eutelsat W7. Družice bude vynesena nosnou raketou Proton v polovině listopadu letošního roku.

Družice bude vynesena z kosmodromu Bajkonur (Kazachstán). Eutelsat W7 zhotovila a dodala společnost Thales Alenia Space.

Za vynesení satelitu Eutelsat W7 měla původně zodpovídat Sea Launch. Eutelsat se rozhodl pro změnu z důvodu nesplnění požadavku vynést satelit W7 v požadovaném termínu. ILS a Khrunichev splnili základní požadavek Eutelsatu - vynést satelit W7 do poloviny listopadu a uvedení družice do komerčního provozu do konce letošního roku. Eutelsat pokračuje v jednáních se Sea Launch, který měl původně družici W7 vynést, ohledně vynesení některého jiného satelitu Eutelsat.

Eutelsat W7 bude pracovat na pozici 36°E spolu s Eutelsat W4 . Nový satelit zdvojnásobí transpondérovou kapacitu na této pozici. Nabídne 70 transpondérů s fixním a směrovatelným pokrytím pro Rusko a subsaharskou Afriku pro přenos digitálního vysílání, včetně placené televize a umožní vstoupit do střední Asie.

Eutelsat W7 také převezme provoz za Eutelsat Sesat. Tato družice sloužící nyní na 36°E bude pak pracovat na jiné pozici.





Reklama




Vybrané články