Quantcast

Astra nebude investovat do Astra2Connect, zaměří se na HDTV, 3D TV a Ultra HD

| redakce | tisk

Lucemburský satelitní operátor SES Astra již nebude dále investovat do rozšiřování kapacit pro satelitní širokopásmový internet Astra2Connect, který má již přes 45 tisíc uživatelů v celé Evropě. Astra má nyní jiné priority.

Důvodem jsou především daňové pobídky poskytované pro mobilní širokopásmové technologie v USA a aukce s vysílacími frekvencemi v Evropě pro terestrické technologie. "Věřím, že zavedení pozemního vysokorychlostního internetu v nějaké formě se bude nabízet, což ohrožuje další životaschopnost satelitů pro přístup na internet," uvedl Romain Bausch, šéf SES pro Financial Times.

SES pro tento rok očekává, stejně jako pro následujících sedm let, růst tržeb o tři až čtyři procenta. Podle informací FT plánuje SES až osm satelitů. Operátor má v současné době v provozu 40 družic. Významným zdrojem příjmů pro satelitního operátora je televize ve vysokém rozlišení (HDTV).

Bausch také vkládá velké naděje do nových technologií jako jsou 3D televize nebo ještě vyšší rozlišení, které nabízí Ultra HD. 3D TV vysílání plánuje v příštím roce spustit BSkyB. Pro tento typ vysílání je zapotřebí o 1/3 více kapacity ve srovnání s HDTV. Ultra HD bude spotřebuje čtyřikrát více kapacity než HDTV.

zdroj: FT





Reklama




Vybrané články