Quantcast

Turecká TRT se stala hlavním akcionářem v euronews

| redakce | tisk

Euronews S.A., mezinárodní multijazyčná zpravodajská televize, a turecká státní televize a rozhlas TRT, člen Evropské vysílací unie (EBU), oznámili, že TRT se stává akcionářem v euronews s podílem 15,70 procenta.

Smlouva vstoupila v platnost 6. srpna 2009, po dohodě o partnerství podepsané dne 27. února letošního roku. Euronews začne vysílat v turečtině v lednu 2010. Euronews v tomto jazyce bude vysílat 24 hodiny denně a v pořadí devátým jazykem - po arabštině, angličtině, francouzštině, němčině, italštině, portugalštině, ruštině a španělštině.

TRT se stává čtvrtým hlavním akcionářem euronews po France Télévisions (25,37%), RAI (22,84%) a RTR (16,94%).

Od roku 2010 bude euronews v turečtině vysílat přes distribuční síť, která zahrnuje 34 satelitů s pokrytím celého světa. Program bude dostupný ve všech digitálních sítích, které distribuují euronews - kabelová síť, ADSL, satelit a terestrické sítě.

TRT bude vysílat zpravodajské bloky euronews v turečtině, které se tak dostanou do více než 17 milionů domácností v Turecku přes různé distribuční sítě - analogové a digitální terestrické vysílání, kabelová a satelitní televize, ADSL, mobilní atd.





Reklama




Vybrané články