Quantcast

TV Cielo odstartuje později. Čeká na rozhodnutí ministerstva

| redakce | tisk

Nový italský komerční kanál Cielo neodstartovala 1. prosince 2009 jak se původně plánovalo. Jejímu vlastníku, společnosti News Corp. Ruperta Murdocha, stojí v cestě právní problémy a z toho důvodu si musí Cielo počkat na rozhodnutí italského ministerstva spolů (Ministero delle Comunicazioni).

O odložení startu informuje textová informace, která se objevila na pozici Cielo, která je vyčleněna pro program v satelitní platformě Sky Italia na satelitu Hot Bird (13°E).

V současnosti není známo, jak dlouho bude muset Cielo čekat. Stanice ve sdělení vyzývá diváky, aby se s dotazy obraceli přímo na ministerstvo.

TV Cielo odstartuje později. Čeká na rozhodnutí ministerstva
▲ TV Cielo odstartuje později. Čeká na rozhodnutí ministerstva

Cílem stanice Cielo je konkurovat hlavním italským stanicím - RAI a Mediaset. Program bude k dispozici bezplatně v rámci DVB-T a také na satelitu v rámci platformy Sky Italia. Po zahájení vysílání bude satelitní signál zřejmě zakódován systémem Videoguard. Příznak kódování se již vysílá.

technické parametry:

Hot Bird 8 (13°E), freq. 12,034 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S

Stejný kanál se bude vysílat i v rámci DVB-S2 multiplexu na satelitu Atlantic Bird 3 5°W). Zatím není jasné, zda bude signál zakódován.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články