Quantcast

45E: Latina F přejde do DVB-S2

| Martin Vyleťal | tisk

Populární bulharský videoklipový kanál Latina F (Latina Fiesta) plánuje zásadní změny v distribuci satelitního signálu. Po nedávném ukončení šíření přes populární skandinávskou tzv. hotbird pozici připravuje provozovatel další úpravu v šíření.

Od ledna 2010 vysílá Latina F přes telekomunikační satelit Intelsat 12 amerického satelitního operátora Intelsat. Začátkem tohoto týdne došlo k změně přenosové rychlosti (SR), čímž bylo nutné stanici opět naladit. Diváci mohli zpozorovat menší technické potíže. Provozovatel je vyřeší zítra (v pátek 15.1.2010) výměnou kodéru, čímž se zkvalitní vysílání po obrazové i zvukové stránce.

Další změna je naplánována na příští měsíc. Během února 2010 přejde z DVB-S do platformy v DVB-S2. Provozovatel od tohoto kroku očekává vyšší stabilitu signálu stanice a především vyřešení všech potíží, které ji přináší stávající provizorní šíření.

Satelitní signál Latina F není kódován a vedle hlavního poslání - distribuce do kabelových sítí po celém Bulharsku - jej mohou přijímat diváci prakticky v celé Evropě. DVB-S2 multiplex pro diváky bude ale znamenat příjem na HD set top boxu.

aktuální technické parametry:

• Intelsat 12 (45°E), freq. 11,634 GHz, pol. V, SR 3000, FEC 7/8, DVB-S/MPEG-2, FTA

Pro příjem SCPC kanálu postačí parabola o průměru kolem 80 cm.

Latina F se zaměřuje na latinskoamerickou hudbu.





Reklama




Vybrané články