Quantcast

ORS chce nabídku HD+ i pro Rakousko

| redakce | tisk

ORS, dceřiná společnost rakouské veřejnoprávní televize ORF, chce, aby některé programy platformy HD+ satelitního operátora SES Astra byly dostupné také pro satelitní diváky v Rakousku.

Podle ORS by se mělo jednat o programy mediálních skupin RTL a ProSiebenSat.1 - tedy o stanice RTL HD, Vox HD, respektive Pro Sieben HD, kabel eins HD a Sat.1 HD.

"Zde bude atraktivní nabídka pro velké německé komerčního vysílání," řekl rakouskému deníku Der Standard Michael Weber, mluvčí ORS.

Společnost ORS již spravuje většinu přístupových karet pro příjem satelitního vysílání ORS a rakouských komerčních kanálů. V provozu je více než 2 miliony dekódovacích karet ORF.

Za příjem programů ve vysokém rozlišení v nabídce HD+ platí německé domácnosti roční poplatek ve výši 50 euro. Prvních 12 měsíců je příjem bez poplatku.

Velké německé komerční televize také zaujal plán o využití kapacity v digitálním pozemním vysílání v novém standardu DVB-T. Ten umožňuje místo původních osmi programů šířit až 20 TV stanic ve standardním rozlišení (SD). Technické testy budou probíhat od června ve Vídni a Štýrském Hradci. Testy budou probíhat do konce roku, včetně HD programů.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články